Haku

Vastuullista palvelutuotantoa pohjoissuomalaisille kotitalouksille

Arina tukee Pohjois-Suomen kehittymistä tarjoamalla palveluja ja hyötyjä omistajilleen eli pohjoissuomalaisille kotitalouksille. Coorin valintaan palvelukumppaniksi vaikutti Coorin vahva läsnäolo Pohjois-Suomessa.

Coor vastaa Arinan toimipisteiden siivouksesta

Coorin ja Osuuskauppa Arinan yhteistyö alkoi heinäkuussa 2021, ja Coor on siitä lähtien vastannut Arinan toimipisteiden siivouksesta pienemmistä suurempiin päivittäistavarakauppoihin, Kauppakeskus Valkeaan ja S-ryhmän ravintoloihin. Coor valittiin kumppaniksi laajan kilpailutuksen perusteella, kun haussa oli Pohjois-Suomen alueella vahva toimija. Ensiarvoisen tärkeää on, että Arina ja Coor pystyvät yhdessä yhteisellä työpaikalla luomaan onnistuneen asiakaskokemuksen tarjoamalla viihtyisän ja turvallisen ostokokemuksen.

 

Mikä Arina on?

Arina on monialayritys, ja sen palveluvalikoimaan kuuluu päivittäistavarakauppoja, tavarataloja ja erikoisliikkeitä, liikennemyymälöitä, ravintoloita ja S-Pankin asiakaspalvelupisteitä. Laajan palveluvalikoiman takana on pyrkimys palvella asiakasomistajia mahdollisimman laajasti.

Arinan maantieteelliseen toiminta-alueeseen kuuluu 32 kuntaa Pohjois-Suomessa. Laaja toimialue, väestörakenteen muutokset ja vähenevät asukasmäärät haja-asutusalueilla aiheuttavat haasteita palveluverkoston ylläpitoon ja kehittämiseen. Arinan tavoitteena on tukea Pohjois-Suomen kehittymistä tarjoamalla palveluja ja hyötyjä omistajilleen eli pohjoissuomalaisille kotitalouksille.

– Tärkeänä tekijänä Coorin valitsemisessa Arinan yhteistyökumppaniksi oli Coorin vahvuus Pohjois-Suomen alueella ja kyky kehittää toimintaa, kertoo Arinan kiinteistöpäällikkö Asko Lehto.

Arinan vastuullisuustavoitteet

Vastuullisuus on yksi Osuuskauppa Arinan strategisista painopistealueista. Arinan tavoitteena on saavuttaa oman toimintansa hiilinegatiivisuus vuoteen 2025 mennessä, ja suunnitelman toteuttamisessa ollaan jo pitkällä. Esimerkiksi kauppojen kylmäkalusteiden ja -huoneiden viilentämisessä käytetään maalämpö-hybridilaitoksia ja hiilidioksidilaitoksia, jotka ovat huomattavasti ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset kylmäaineet. Sähkön tuotannossa käytetään hyväksi eri kohteiden katoilla olevia aurinkopaneeleita, ja uuden innovaation myötä ensi vuonna Ouluun valmistuvan S-marketin tuottama hukkalämpö ohjataan hyötykäyttöön kaukolämpöverkkoon.

– Myös kiinteistöpalveluissa voidaan vahvasti vaikuttaa vastuullisuuteen, ja Coor on mukana ideoimassa vastuullisuutta edistäviä toimia. Kohteiden siivouksessa käytetään ympäristöystävällistä, otsonoitua vettä ja siivous hoidetaan silloin, kun muukin henkilökunta on läsnä, mikä säästää energiaa esimerkiksi valojen sähkön kulutuksen osalta, Asko Lehto sanoo.