Haku

Vastuullisen kesätyön periaatteet

Olemme sitoutuneet kuuteen vastuullisen kesätyön periaatteseen. Tutustu alla, mitä vastuullisen kesätyön periaatteet meillä Coorissa tarkoittavat.

Oikotien Vastuullinen kesäduuni
Hae kesätöihin tästä | Coor

1. Hyvä hakijakokemus

Nuorelle kesätyön hankkiminen on yksi vuoden jännittävimmistä asioista. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta asianmukaisesti.

Miten haet kesätöihin Coorille? 


Täytä hakemus työpaikkailmoitukseen liitetyn linkin kautta. Linkki ohjaa sinut rekrytointijärjestelmän hakulomakkeelle. Hakemuksen täyttäminen rekrytointijärjestelmässä on tärkeää. Tietosi ovat turvallisesti tallessa järjestelmässä. Pystymme olemaan sinuun paremmin yhteydessä ja informoimaan rekrytointiprosessista. Tyäsuhdetta solmiessa pystymme siirtämään tietosi työsopimukseen ja palkkahallintoon. 

Hakemukseen ei tarvitse liittää erillistä hakulomaketta tai ansioluetteloa, ellei sitä erikseen pyydetä kesätyöpaikkailmoituksessa. Kerro kuitenkin huolellisesti aikaisemmasta kokemuksestasi hakulomakkeella kohdassa CV eli ansioluettelo ja/tai Hakemuskirje. Voit myös kirjoittaa kokemuksestasi tekstikenttään valitsemalla Tiedoston lataamisen sijaan voit kirjoittaa tekstikenttään. Aikaisemmista tehtävistä on tehtävänimikkeen lisäksi hyvä kertoa pääasialliset tehtävät ja vastuut sekä työsuhteen kesto.

Kerro meille esimerkkejä aikaisemmasta työkokemuksestasi ja osaamisestasi. Jos olet hakemassa ensimmäistä työpaikkaa, kerro esimerkiksi millainen opiskelija tai vaikka joukkuekaveri olet harrastuksessasi.   

Tarkista hakulomake huolella ja varmista etenkin yhteystietojesi oikeellisuus ennen hakemuksen lähettämistä. Joskus emme tavoita hakijaa virheellisten yhteystietojen vuoksi. Saat rekrytointijärjestelmästämme automaattisen vastausviestin, kun hakemuksesi on saapunut perille. 

Luemme hakemuksia jo hakuaikana ja saatamme kutsua hakijoita haastatteluun ennen hakuajan päättymistä. Suurin osa haastatteluista on kuitenkin maalis–huhtikuussa. 

Kutsumme haastatteluun pääsääntöisesti soittamalla, mutta ajoittain olemme yhteydessä myös sähköpostitse. Töitä hakiessa on hyvä totutella tarkastamaan oma sähköpostilaatikko päivittäin. Siellä saattaa odottaa mukavaa postia.  

2. Mielekäs työ

Kesätyön kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi. Vastuullinen kesätyönantaja jättää nuorelle positiivisen kuvan työelämästä, mikä kannustaa opiskelemaan ja valmistumaan nopeammin työelämään.

Millaisia kesätyötehtäviä Coorissa on tarjolla? 

Kesätyöntekijänä olet tärkeässä roolissa varmistamassa asiakkaidemme arjen sujumisen myös loma-aikana. Asiakaskohteinamme on esimerkiksi kouluja ja oppilaitoksia, isoja liikekiinteistöjä, kauppakeskuksia ja toimistoja. 

Lähes kaikki kesätyöpaikkamme ovat arkitöitä, joten sinulle jää töiden lisäksi runsaasti aikaa ja mahdollisuuksia viettää kesäviikonloppuja vapaalla. Joissakin tehtävissä työvuoroja voi olla myös iltaisin. Suurin osa kesätyöntekijöistämme työskentelee aamu- tai päivävuorossa 

Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme kesätyöntekijöillemme työsopimuksen jatkoa syksyllä joustavasti esimerkiksi opintojen oheen sopivalla tarvittaessa töihin kutsuttavalla tai osa-aikaisella tuntisopimuksella. 

3. Perehdytys ja ohjaaminen

Perehdyttämiseen ja ohjaamiseen nimetään vastuuhenkilö. Kesätyöläiselle kerrotaan aluksi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.

Saat perehdytyksen tehtäviisi

Saat tehtäviisi kattavan perehdytyksen. Perehdytys pitää sisällään tutustumisen työtehtäviin, työkavereihin sekä Cooriin työnantajana. Pidämme kevään ja kesän aikana myös useamman yleisperehdytystilaisuuden kesätyöntekijöille. Perehdytyksessä kiinnitämme erityistä huomiota työturvallisuuteen ja ergonomiaan.

Kaikki coorilaiset, myös kesätyöntekijät, saavat kutsun tekstiviestillä tai sähköpostilla Coorin perehdytysportaaliin työn aloituksen yhteydessä. Työssä perehtymistä sinua ohjaa ensisijaisesti esimiehesi, mutta myös työkaverisi auttavat sinua onnistumaan kesätyössäsi.

4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Nuorta kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Hänet otetaan työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi heti alusta alkaen. Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.

Kesän aikana olet osa Tähtiasenne-porukkaa! Kesällä 2020 sijoituimme 1. sijalle Vastuullinen työnantaja -kilpailussa kategoriassa Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus. 

5. Kohtuullinen palkka

Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.

Coor noudattaa kiinteistöpalvelualan toimihenkilöitä ja työntekijöitä koskevaa työehtosopimusta.
.

6. Kirjallinen työsopimus ja todistus

Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus, vaikka nuori ei itse sitä muistaisi pyytää. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.

Jokainen kesätyöntekijä saa työsopimuksen ja työtodistuksen

Kaikkien Coorin kesätyöntekijöiden kanssa tehdään työsopimus. Työsopimuksessa sovitaan muun muassa työsuhteen kestosta, tehtävästä sekä palkasta. Työsopimuksen allekirjoituksen yhteydessä onkin tärkeää, että myös sinä luet sopimuksen huolellisesti ja tarkastat, että henkilötietosi ovat sopimuksessa oikein. Työsuhteen päätyttyä kesätyöntekijä saa työtodistuksen.