Haku

"Olen positiivinen ja tykkään auttaa muita"

Timo Manninen työskentelee sähköasentajana Coorissa.

Timo Manninen työskentelee Coorissa sähköasentajana.

Ei mene kuin kymmenen sekuntia, ja Timo Manninen alkaa nauraa. Nauru tulee nopeasti ja vapautuneesti ja saa muutkin hymyilemään. On helppo ymmärtää, miksi Timo on valittu vuoden työntekijäksi.

– Meillä oli tiimissä äänestys, jossa minut valittiin ehdokkaaksi. En tiedä, miten asia eteni sen jälkeen, mutta olen tietysti iloinen saamastani tunnustuksesta, sähköasentajana työskentelevä Timo sanoo.

Timon tiimissä on neljä sähköasentajaa ja muutama esihenkilö. Timo ajaa ympäri aluetta ja palvelee eri asiakkaita. Hän sanoo pitävänsä siitä, että asiakkaita on useita.

– Juuri se tekee työstä kiinnostavaa. Kahta samanlaista työpäivää ei ole. Parasta on, kun voi mennä yhtenä päivänä yhteen yritykseen, hoitaa hommat ja mennä seuraavana päivänä toiselle asiakkaalle. Välillä taas on kiva, kun voi ajella ympäriinsä saman päivän aikana.

Timo pitää lupsakkaa ja avuliasta asennettaan syynä siihen, miksi hän on pidetty työkaveri. Hän on niitä ystäviä, joille soitetaan, kun tarvitaan muuttoapua. Ja Timohan tulee paikalle hymyssä suin.

– Olen positiivinen ja tykkään auttaa muita. Murjottaminen ei kuulu tapoihini. Olen työskennellyt Coorissa nyt viisi vuotta, ja minulla on ollut ehkä kaksi huonoa päivää.

– Meillä on töissä hauskaa, välillä suorastaan älytöntä. En yritä olla kukaan muu kuin oma itseni, hän sanoo.

Samanlaista asennetta Timo toivoo työkavereiltaan.

– Hyvä työkaveri on sellainen, jonka tukeen voi luottaa vaikeassa tilanteessa ja jonka kanssa on kiva tehdä töitä.

Vaikka hyvä palvelu sujuu Timolta kuin itsestään, hän ymmärtää sen tärkeyden.

– Palvelu vaikuttaa siihen, millaiseksi muut mieltävät koko yrityksen. Olen kaikissa asiakaskohtaamisissa Coorin edustaja. Olemme paikalla asiakkaiden takia, ja meidän pitää auttaa ja kuunnella heitä.

Mitä jos Timolla on vastoin odotuksia vähän huonompi päivä?

– Minulla on paha tapa vain kiihdyttää tahtia silloin, kun asiat eivät mene oman mieleni mukaan. Eli pistän tuulemaan, hän sanoo ja nauraa.

Timo Manninen

Ikä: 30 vuotta

Työ: Sähköasentaja

Asuinpaikka: Kotka

Perhe: Sinkku, viisilapsisen perheen kuopus

Työvuosia Coorissa: 5