Haku

”Olen pyrkinyt aina kannustamaan, kun olen nähnyt, että työntekijälläni on edellytyksiä edetä uralla."

Anne Syri on tehnyt pitkän uran siivouksen palvelupäällikön tehtävässä.

Anne Syri

Anne Syri on tehnyt pitkän uran siivouksen esimiestehtävissä ja on kohta jäämässä eläkkeelle, toimittuaan Coorissa 15 vuotta siivouksen palvelupäällikkönä. Hän päätyi aikanaan alalle sattumien kautta:

– Opiskelin prosessi-insinööriksi Kokkolassa. Valmistumisen jälkeen työskentelin jonkin aikaa siivouksen palveluesimiehenä ja sen jälkeen siivouksen ja prosessitekniikan opettajana Porvoon ammatillisessa kurssikeskuksessa, nykyisessä Careeriassa.

Miehen työ vei Annen 80- ja 90-luvun taitteessa useaksi vuodeksi ulkomaille, ensin Saudi-Arabiaan ja myöhemmin Malesiaan. Ulkomailla vietettyjen vuosien ja äitiysvapaiden jälkeen työelämä kutsui jälleen, ja ura löytyi siivouksen palveluesimiehen tehtävästä eri yrityksissä.

Tie Cooriin vei Lujapalveluiden kautta

Cooriin Annen tie vei Lujapalveluiden kautta. Hän työskenteli Lujapalveluissa palvelupäällikkönä, kun Coor osti yrityksen vuonna 2011. Siitä lähtien Anne onkin toiminut Coorissa palvelupäällikkönä.

Siivouksen palvelupäällikön työhön kuuluu muun muassa asiakassuhteiden hoitaminen, vastuu palvelualueen budjetoinnista, ennustamisesta, kuukausittaisesta analysoinnista ja tuloksesta sekä monenlaisia esimiestehtäviä: kehityskeskusteluja, rekrytointia, lomajärjestelyjä – työsuojeluasioita unohtamatta.

– Välillä olen ollut itsekin tuuraamassa, kun työntekijöitä ei ole ollut, Anne kertoo.

Annen tiimistä on kasvanut useita henkilöitä Coorin esimiestehtäviin. Hän itse toteaa pyrkineensä aina kannustamaan, kun on nähnyt, että jollakulla on kykyjä ja edellytyksiä edetä uralla.

Parasta työssä on Annen mukaan asiakkailta ja työntekijöiltä saatu hyvä palaute. Haastavinta palvelupäällikön tehtävässä on puolestaan rekrytointi ja oikeiden ihmisten löytäminen oikeisiin paikkoihin. Suomea tai edes englantia osaavia työntekijöitä on jo vaikea löytää, ja kun yhteistä kieltä ei ole, on kommunikointi hankalaa ja perehdyttäminen vie paljon aikaa.

Coor on Annen mukaan kehitysmyönteinen yritys. Koko ajan mennään eteenpäin muiden mukana tai vähän muiden edelläkin. Alan yritykset ovat samantyyppisiä, mutta ihmiset tekevät Coorista erityislaatuisen.

– Välineet ja aineet ovat vuosien varrella kehittyneet, mutta ihmiset edelleenkin tekevät työn, vaikka siivousrobotteja onkin jo jonkin verran käytössä. Työntekijät ovat kansainvälistyneet ja tulevat nykyään monenlaisista taustoista, Anne kertoo.

Suositteletko alaa nuorille työntekijöille?

– Alalla on hyvät mahdollisuudet edetä, jos on siitä kiinnostunut. Jos on joustava eikä liian valikoiva, pääsee varmasti pitkälle. Palvelupäällikön on tunnettava asiakkaat, työntekijät ja tilat, joita työntekijät siivoavat. Asiakasta pitää osata lukea ennakolta, minkä tyyppinen asiakas on ja miten aktiivisesti hän haluaa olla yhteydessä.

Eläkepäiviään Anne ei ole paljon suunnitellut etukäteen, vaan lähtee kuulostelemaan, millaista eläkkeellä olo on. Anne pitää matkustamisesta, mutta toisaalta kotonakin on paljon tekemättömiä töitä. Ja kaksi ihanaa lastenlasta!