Coor Service Management voitti kilpailutuksen ja aloittaa sen seurauksena palveluntoimituksen Kemiralle

Coor Service Management on allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen palvelujen toimittamisesta Kemiralle Ruotsin Helsingborgissa sijaitsevassa Industry Park of Sweden -teollisuusalueella. Sopimuksen myötä Coor vahvistaa asemaansa tuotantopalvelujen toimittajana. Samalla Kemira myy palveluyhtiönsä, IPOS:n, Coorille.

Kemira Kemin pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Helsingborgissa. Yhtiö tuottaa mm. vedenpuhdistus-, sekä massa- ja valkaisukemikaaleja. Kemira Kemi on osa kansainvälistä konsernia Kemira Oyj:tä.

Kilpailutuksen seurauksena solmitun kolmivuotisen sopimuksen myötä Coor aloittaa palvelujen toimittamisen Kemiralle Industry Park of Sweden -teollisuusalueella Helsingborgissa. Sopimuksen kokonaisarvo on n. 51 miljoonaa euroa.

– Olemme todella ylpeitä ja iloisia Kemiralta saamastamme luottamuksesta. Uusi toimeksianto tarkoittaa sitä, että Coor jatkaa kasvuaan tuotanto- ja kunnossapitopalveluiden osalta, mikä on Coorin prioriteettina. Samalla vahvistamme läsnäoloamme eteläisen Ruotsin alueella, Ruotsin Coor Service Managementin toimitusjohtaja Staffan Ebenfelt sanoo.

Palvelutoiminnasta on tähän asti vastannut Kemiran palveluyhtiö Industry Park of Sweden AB (IPOS). Kemira myy IPOS:n Coorille, minkä seurauksena IPOS:n palveluksessa olevat 130 henkilöä siirtyvät Coorille.

– Se, että nyt myymme palvelutoimintamme, on osa pitkän ajan suunnitelmaa ja luonnollista seurausta sille, että teollisuusalueella toimii ulkopuolisia yrityksiä. Coorista Kemira saa kokonaispalvelutoimittajan, jolla on edellytykset kehittää edelleen IPOS:ia ja tehdä teollisuusalueesta houkuttelevan uusille yrityksille, Kemira Kemin toimitusjohtaja Lennart Albertsson sanoo.

Esimerkkejä Coorin palveluista ovat esimerkiksi tuotannon kunnossapito, projektit ja rakentaminen, talous, HR, varastotoiminnot, hankinta, laatu ja ympäristö sekä IT.

Lisätietoja antavat:

Martin Forss toimitusjohtaja, Coor Service Management, Suomi 010 234 3412, martin.forss@coor.com

Catrin Ståhlgren, liiketoimintayksikön johtaja, Coor Service Management, +46 8 553 961 90, catrin.stahlgren@coor.com

Åsvor Brynnel, viestintäjohtaja, Coor Service Management, +46 8 553 954 04, asvor.brynnel@coor.com

Lennart Albertsson, toimitusjohtaja, Kemira Kemi, + 46 42 17 10 00