Coor tuottaa palveluja Tukholman Karoliiniseen sairaalaan vuoteen 2040 saakka

Coor Service Management (Coor) on tehnyt pitkäaikaisen sopimuksen Tukholman Karoliinisen sairaalan kanssa. Osapuolet ovat sopineet kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden kehittämisestä ja toimittamisesta uuteen Karoliiniseen sairaalaan (Nya Karolinska Solna, NKS). Toimeksiantoaika on ennätyksellisen pitkä ja ulottuu vuoteen 2040 asti.

– Tämä on käänteentekevin ja periaatteellisesti tärkein sopimus alallamme yli kymmeneen vuoteen. Kun saamme olla mukana rakentamisessa ja kun kyseessä on näin pitkä sopimusaika, voimme suunnitella palveluntoimitustamme ja tehdä päätöksiä normaalia kauaskantoisemmin. Uudelle sairaalalle ja sairaanhoidolle tämä merkitsee kustannustehokasta, laatuvarmistettua ja ympäristöystävällistä palveluntoimitusta koko sopimuskauden ajan, Coor Service Managementin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Mats Jönsson sanoo.

NKS:stä* tulee yksi maailman johtavista sairaaloista, ja se rakennetaan Solnaan suur-Tukholman alueelle. Tilaaja, Tukholman läänin maakäräjät, on neuvotellut rahoituksesta, rakentamisesta sekä huollosta ja kunnossapidosta 30 vuoden ajaksi ns. elinkaarihankkeena. Elinkaarihankkeen voitti päätöksellä Skanskan ja Innisfreen muodostama työyhteenliittymä (konsortio), jolle Coor toimii palveluntuottajana yksinoikeudella. Sopimus astuu voimaan julkisen hankintalain määrittelemän valitusajan jälkeen ja ulottuu vuoteen 2040 asti.

Coorin tehtävänä on koordinoida, kehittää ja toimittaa sopimuskauden ajan kattavasti kiinteistö- ja käyttäjäpalveluja. Näitä palveluita ovat esim. kiinteistöhuolto, turvallisuus, energiapalvelut, pysäköinti, siivous, logistiikka, henkilöstöravintolat, postitus, kokouspalvelut sekä asiakaspalvelu/helpdesk. Paikallinen sairaanhoitopiiri tuottaa entiseen tapaan kaikki sairaanhoitopalvelut.

Coor aloittaa kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden toimittamisen NKS:ään vuonna 2012. Coorin arvion mukaan palveluntoimitusta varten tullaan palkkaamaan noin 250 uutta työntekijää.

Lisätietoja antavat:

Ulf Wretskog, toimitusjohtaja, Coor Service Management, Suomi
010 234 3518, ulf.wretskog@coor.com

Åsvor Brynnel, viestintäjohtaja, Coor Service Management
+46 8 553 954 04, asvor.brynnel@coor.com

* Nya Karolinska Solnasta (NKS) tulee maailmanluokan sairaala, jossa on alan huippuyksiköt niin hoidon, tutkimuksen kuin koulutuksen osalta. Sairaala rakennetaan Solnan kuntaan. Rakennustyöt on suunniteltu alkavaksi kesän 2010 aikana, ja kunnianhimoisena tavoitteena on ottaa ensimmäiset potilaat vastaan joulukuussa 2015. Lisätietoa projektista sivulla www.nyakarolinskasolna.se