Vihreät palvelut kiinnostavat yhä useampia

Coor Service Management on toteuttanut jo toisena perättäisenä vuonna laajan ympäristötarkastuksen asiakkaille toimittamistaan tukipalveluista. Tarkastus perustuu palvelualalla ainutlaatuiseen Coor Green Services -ympäristötyökaluun. Vaikka vaatimukset nousivat viime vuodesta, tulokset paranivat. Tämä kertoo yhtiön asiakkaiden ympäristösitoumuksen vahvistumisesta.

Coor on jo toisena perättäisenä vuonna tehnyt ympäristötarkastuksen tukipalveluista, joita se tuottaa asiakkailleen Pohjoismaissa. Ympäristötarkastuksen apuvälineenä oli Coorin itse kehittämä Coor Green Services -ympäristötyökalu. Tarkastuksen pohjalta myönnettävässä ympäristömerkinnässä on kaksi tasoa: kulta ja hopea. Kaikkiaan arvioitiin 140 kohdetta, joista 10 sai Coor Green Services Gold -merkinnän (viime vuonna 5) ja 64 Coor Green Services Silver -merkinnän (viime vuonna 51).

– Monilla asiakkaillamme on tiukat ympäristötavoitteet, ja Coor Green Servicesistä ollaan hyvin kiinnostuneita. Merkintä takaa sen, että valtaosa asiakkaidemme palveluista tuotetaan ympäristöä säästävästi. Iloksemme yhä useampi asiakas täytti tänä vuonna ympäristömer- kinnän vaatimukset niiden tiukentumisesta huolimatta, sanoo Coorin liike- ja palvelutoiminnan kehitysjohtaja Juha Kauppinen.

Coor Green Services on palvelualan ainoa kokonaisvaltainen ympäristömerkintä. Arviointityökalu on dynaaminen, ja sitä mukautetaan ajan ja kehityksen myötä. Siten se on todellinen tae ympäristötyön kunnianhimoisuudesta.

Nämä kymmenen kohdetta saavuttivat Coor Green Services Gold -merkinnän vuonna 2011:

  • Ericsson, Jorvaksen-konttori (Suomi)
  • Coor Service Management, Solnan-pääkonttori (Ruotsi)
  • Evry (entinen EDB), Solnan-konttori (Ruotsi)
  • ICA, Helsingborgin-konttori ja -varasto (Ruotsi)
  • ICA, Solnan-konttori (Ruotsi)
  • ICA, Sundbybergin-konttori (Ruotsi)
  • Skanska, Oslon-konttori (Norja)
  • Skanska, Fastigheter Öst, kiinteistönhoito (Ruotsi)
  • Skanska, Harstadin-konttori (Norja)
  • AB Volvo, FM-toiminta, Lundby (Ruotsi).

Coor Green Services Silver -merkinnän saavutti 64 kohdetta

Lisätietoja Coor Green Services -ympäristömerkinnästä

Coor Green Services on arviointityökalu, jolla selvitetään tukipalveluiden ympäristövaikutuksia. Palvelujen arviointi perustuu palvelukohtaisiin ympäristökriteereihin, jotka ylittävät lainsäädäntö- vaatimukset. Ympäristömerkinnässä on kaksi tasoa: kulta ja hopea. Arviointityökalu on dynaaminen, mikä mahdollistaa kriteerien mukauttamisen ajan ja kehityksen myötä. Coor tekee ympäristötarkastuksen vuosittain ja hyödyntää tuloksia keskustellessaan mahdollisista toimenpiteistä asiakkaidensa  kanssa. Tämä  ainutlaatuinen  työkalu  tekee  Coorista maailman ensimmäisen palveluyhtiön, joka on omaksunut kokonaisvaltaisen ympäristönäkökulman ja tarjoaa asiakkailleen täysipainoisen ympäristömerkinnän. Työkalu oli vuonna 2011 ehdolla Diversey-yrityksen kansainvälisen kestävän kehityksen innovaatiopalkinnon saajaksi.

Tiedustelut:

Juha Kauppinen, kehitysjohtaja, puh. 010 234 3480