Haku
First line manager -koulutus

Esihenkilön tärkeä rooli

Esihenkilöllä on suuri vaikutus työntekijöiden työssä viihtymiseen ja siinä onnistumiseen. Esihenkilötyön merkitys on tunnistettu Coorissa, ja siihen panostetaan tarjoamalla koulutuksia ja tukea esihenkilötehtävissä toimiville.

Esihenkilön vaikutus työntekijöiden töissä viihtymiseen ja työssä onnistumiseen on suuri, ja sillä on suora yhteys myös asiakastyytyväisyyteen. Esihenkilötyöllä on myös yhteiskunnallista ulottuvuutta muun muassa monimuotoisen työyhteisön vuoksi. Coorissa esihenkilötyön tärkeys on tunnistettu, ja siihen panostetaan tarjoamalla koulutuksia ja tukea esihenkilötehtävissä toimiville.   

Esihenkilötyöhön panostaminen on yksi Vastuullinen työnantaja -kampanjan kuudesta periaatteesta, joiden edistämiseen Coor on suurena työnantajana sitoutunut.  

Siivouksen esihenkilöt uuden ja vanhan äärellä

Parikymmentä Coorin siivouksen esihenkilöä osallistuu syksyn mittaan kolmipäiväiseen lähikoulutustilaisuuteen. Kaksi ensimmäistä päivää kokoonnutaan yhteen pienemmissä ryhmissä, ja kolmantena päivänä koolla ovat kaikki siivouksen esihenkilöt. Vuosi sitten syksyllä vastaava koulutus järjestettiin kiinteistöhuollon esihenkilöille. Koulutuksia järjestetään muutamassa ryhmässä, ja ensimmäinen iloinen joukko kokoontui syyskuussa Hämeenkylän kartanoon.   

Koulutuksen vetäjänä toimi pitkään itsekin esihenkilönä toiminut sopimuspäällikkö Tiina Ström-Vakola 

Siivous on tärkeä osa Coorin liiketoimintaa ja esihenkilöillämme on valtavasti osaamista alalta, Tiina Ström-Vakola toteaa.  

Koulutuspäivien ohjelmaan kuuluu osioita ihmisten johtamisesta kannattavan liiketoiminnan johtamiseen. Koulutusmateriaalien peruskivet löytyvät koko Coor-konsernin yhteisistä esihenkilön menestystekijöistä. Koulutukseen kuuluu ennakkotehtäviä, paritehtäviä ja case-tehtäviä.  

Coorissa arvostetaan kehitysmyönteistä asennetta ja lähestymistapaa. Hyvin annettu palaute on yksi kehittymisen edellytyksistä tehtävässä kuin tehtävässäKahden päivän aikana esihenkilöt harjoittelivatkin palautteen antoa pareittain.   

Koulutuksessa syvennyttiin myös sopimusten hallintaan ja talouden lukuihin sekä budjetointiin.   

Katse laatikon ulkopuolelle

Koulutuspäivien aikana vireystasoa pidettiin yllä muun muassa vaihtamalla usein istumapaikkoja ja taukojumpalla. Naurua ja oivalluksia riitti!

– Esihenkilöiden innostus ja sitoutuminen omaan työhön oli aivan huikeaa kaikkina koulutuspäivinä. On todella hienoa olla töissä Coorissa, Tiina Ström-Vakola sanoo. 

Koulutuspäivien tärkeää antia on myös esihenkilöiden verkostoituminen ja toisilta oppiminen. Lähikoulutuspäivien palautteissa toistuvat päivien hyvä tunnelma ja yhteishenki.    

On hyvä katsoa välillä laatikon ulkopuolelle, ja on ollut hienoa huomata, että minulla on samojen asioiden kanssa pähkäileviä kollegoita ympäri Suomea, eräs esihenkilö totesi koulutuspäivien antia kerratessa.  

Esihenkilöiden kohtaaminen antoi virtaa myös koulutuskokonaisuutta koordinoineelle HR-asiantuntija Michaela Ståhlbergille 

Oli mahtavaa viettää aikaa esihenkilöiden kanssa. Koulutuspäivissä oli paljon iloa mukana, ja oli hienoa nähdä, kuinka olemme kaikki palasia isommassa kokonaisuudessa. 

Coorissa vallitsee hyvä joukkuehenki, ja tietoa sekä tukea on aina saatavilla. Tyytyväiset ja osaavat esihenkilöt heijastuvat tyytyväisiin työntekijöihin ja asiakkaisiin, ja esihenkilötyöhön panostaminen todella kannattaa.