Haku

Platinaa Coorin Green Servicessä

Coorin kiinteistöpalvelujen ympäristömerkintä – Green Services – herättää kiinnostusta asiakkaiden keskuudessa. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat vuonna 2021 entistä ajankohtaisempia teemoja.

Coor oli ensimmäinen kiinteistöpalveluyhtiö, joka vuonna 2010 otti palveluihin liittyvät ympäristövaikutukset laajempaan tarkasteluun ja esitteli kaikki kiinteistöpalvelut kattavan Green Services -ympäristömerkinnän. Reilun kymmenen vuoden jälkeen ympäristömerkintä on nyt entistä kattavampi ja vastaa markkinoiden kasvavaan tarpeeseen.

Ympäristömerkinnässä on kolme tasoa: hopea, kulta ja platina. Niiden saavuttamiseksi palvelut arvioidaan tiettyjen ympäristökriteerien perusteella. Kultatasolla toimintojen on täytettävä kaikki kriteerit, kun taas hopeatasolla vaatimuksena on, että kaikki pakolliset ja puolet muista kriteereistä täyttyvät. Platinatasolla vaatimuksena on lisäksi, että puolet erityisistä platinatason vaatimuksista on saavutettu.

Suomessa 12 asiakaskohdetta ylsi tänä vuonna hopeatasolle ja neljä asiakasta saavutti kultatason.

Ensimmäiset asiakaskohteet Ruotsissa saavuttivat tänä vuonna platinatason. Kehitys todistaa, että asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita toimintansa ympäristövaikutusten pienentämiseen. Platinataso lisättiin ympäristömerkintään kaksi vuotta sitten, jotta kehityksen etujoukoissa oleville asiakkaille voitiin tarjota entistä kunnianhimoisemmat tavoitteet. Asiakkaat ovat suhtautuneet myönteisesti ympäristömerkintäjärjestelmän kehitykseen.

— Green Services on meille erittäin tärkeä työkalu, ja haluamme panostaa sen jatkuvaan kehittämiseen. Onneksi asiakkaammekin ymmärtävät työkalun arvon ja pyrkivät jatkuvaan parantamiseen. Haluamme olla asiakkaillemme kiinteistöpalvelukumppani, joka tukee heitä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa kaikin tavoin. Green Services on yksi esimerkki tästä työstä, Coor-konsernin vastuullisuusjohtaja Maria Ekman toteaa.