Kieli / Sivusto

Languages

Change site

volvo

Millintarkkaa asennustyötä

Kun Volvo Aero päätti hankkia uuden edistyksellisen mittauskoneen, apuun kutsuttiin Coor. Volvo Aero keskittyi hankkeessa koneen toiminnan ja suorituskyvyn arviointiin, kun taas Coor huolehti asentamisesta ja käyttövarmuudesta. Roolijaon selkeys oli yksi menestystekijöistä hankkeessa, josta on tullut malli tuleville hankintaprojekteille.

Coor oli apuna heti alusta lähtien, kun Volvo Aero käynnisti suurten pintojen mittaamiseen käytettävän koneen hankintaprosessin. Coor oli mukana prosessissa asiantuntijana ja vastasi siitä, että koneen toimittaja täytti teknisiin vaatimusmäärittelyihin liittyneet Volvo Aeron vaatimukset. Lisäksi Coor mukautti tiloja, joihin kone oli määrä sijoittaa, ja asensi koneen.

– Tehtävänämme oli auttaa Volvo Aeroa saamaan tarvitsemansa edistyksellisen mittauskoneen. Lisäksi meidän tuli huolehtia siitä, että tuotteella olisi 20 vuoden käyttötakuu, kertoo Coorin Trollhättanin-sopimuskohteessa työskentelevä Lars Johansson.

Toimeksiantoon sisältyi myös Coorin palveluorganisaation mukauttaminen sekä vianmääritystyökalujen kehittäminen.
– Coorin avulla Volvo Aero saattoi keskittyä arvioimaan toimitusprosessin aikana itse konetta ja sen toimintoja, Johansson jatkaa.

Perusteellisia testejä

Kun päätös uudesta konetyypistä ja -toimittajasta oli tehty, Coor ja Volvo vierailivat toimittajan luona. Vierailun aikana koneelle tehtiin toiminta- ja hyväksymistestit, joilla varmistettiin Volvo Aeron vaatimusten täyttyminen.

– Mahdolliset puutteet oli tärkeää havaita aikaisin, sillä virheiden korjaaminen on työlästä ja kallista, jos kone on jo ehditty asentaa Volvo Aeron tiloihin. Koneen perinpohjainen testaaminen toimittajan luona oli siten ratkaisevan tärkeää.

Siirto ja tilojen mukauttaminen

Koneen kuljettaminen Saksasta Ruotsiin ja asentaminen Trollhättanin tehtaalle valmisteltiin tarkasti, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman tehokkaasti ja varmasti. Valmisteluista vastasi Coor.

– Tämäntyyppistä konetta ei lasketa paikalleen tuosta vain, vaan tehtaan lattiaan ja ympäröiviin tiloihin oli tehtävä muutoksia. Avainasemassa oli esimerkiksi mittauskoneen alusta, jonka täytyy olla täysin vakaa ja tärinältä suojattu. Ratkaisuna oli erityinen kelluva laatta, joka upotettiin lattiaan.

Nappiin mennyt projekti

Volvo Aero on tyytyväinen projektin toteutukseen.

– Vaikka aikataulut olivat tiukat, kone saatiin ajallaan. Yhtenä menestystekijänä oli ehdottomasti roolijaon selkeys – molemmat osapuolet tiesivät, mitä heiltä odotettiin. Projektista onkin tullut eräänlainen esikuva vastaavien hankkeiden toteutukselle, kertoo Volvo Aeron komponenttituotannon päällikkö Thomas Ellström.