sven_forsberg

Palvelualttius ennen kaikkea

Kun EDB Business Partner Sverige päätti ulkoistaa tukitoimintonsa, henkilökohtainen palvelu painoi paljon palveluntoimittajan valinnassa. – Asetimme tarjouskilpailussa palveluiden suorittamista ja laatua koskevien vaatimusten lisäksi vaatimuksia, jotka koskivat henkilökunnan oikeanlaista asennetta ja käytöstä, kertoo EDB Business Partner Sverigen esikuntapäällikkö Sven Forsberg.

EDB Business Partner Sverige on yksi Pohjoismaiden johtavista IT-yrityksistä. Ruotsin EDB:n pääkonttorissa toimivat myös EDB:n ostamat yritykset Guide, Astrakan, Dropit ja Spring Consulting. EDB ryhtyi valmistelemaan toimistopalvelujensa ulkoistamista vuonna 2005, ja tarjouskilpailu toteutettiin vuonna 2006. Nykyisin Coor vastaa Tukholman lähistöllä Solnassa sijaitsevan EDB:n pääkonttorin kaikista toimistopalveluista.

EDB:n päävaatimuksena oli palveluntoimittajan henkilöstön myönteinen asenne ja palvelualttius.

– Meille oli erittäin tärkeää valita kumppani, joka ymmärtää tilannettamme ja jolla on oikea asenne. Elämme hyvin turbulentissa maailmassa, joten on tärkeää parantaa aktiivisesti työpaikan ilmapiiriä ja luoda hyviä työskentelyedellytyksiä, Sven Forsberg toteaa.

Yhteistyötä myös Norjassa

EDB on päättänyt ulkoistaa kaikki sisäiset palvelunsa Coorille, ja toimeksianto kattaa mm. vastaanottopalvelun, toimistopalvelun, henkilöstölle suunnatut kaupalliset palvelut sekä postinkäsittelyn. Coorilla ja EDB:llä on ollut jo ennestään yhteistyötä Norjassa, missä Coorilla on vastaava toimeksianto kuin Ruotsissa.

Kun Coorin uusi toimeksianto alkoi, EDB:n kiinteistö vaihtoi omistajaa. Coorin, EDB:n ja uuden kiinteistönomistajan välisestä vastuunjaosta tulikin keskeinen kysymys.

– Meillä on ollut Coorin kanssa tiivistä vuoropuhelua, jossa on esimerkiksi arvioitu ja pohdittu sitä, mitkä asiat kuuluvat Coorin toimeksiantoon ja mitkä kiinteistön omistajalle. Minusta meillä on nykyisin hyvä yhteistyömalli. On aina haasteellista ulkoistaa yrityksen ”kasvot”, sillä asiakkaat kohtaavat vierailulle tullessaan ensimmäisenä juuri vastaanottohenkilökunnan. Kyse on siis erittäin tärkeästä toiminnosta. Tämän lisäksi meillä on talossa hyvin erilaista toimintaa, joten on tärkeää, että kaikki viihtyvät ja tuntevat itsensä tervetulleiksi, Sven Forsberg jatkaa.

Tietoa EDB:stä

EDB Business Partner on yksi Pohjoismaiden johtavista pörssinoteeratuista IT-konserneista, jonka liikevaihto oli 6,7 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2006. Yrityksen palkkalistoilla on 3 900 henkilöä, heistä 1 350 Ruotsissa. EDB tarjoaa lisäarvopalveluita, jotka liittyvät IT-neuvontaan ja sovelluspalveluihin, sovellusten käyttöön ja infrastruktuuriin sekä segmenttikohtaisiin ratkaisuihin. EDB haluaa olla vahva ja läheinen IT-kumppani, joka auttaa asiakkaita kilpailukyvyn parantamisessa ja liiketoimintatavoitteiden saavuttamisessa. Yritys on noteerattu Oslon pörssissä.

Tietoa palvelutoimeksiannosta

Coor Service Management vastaa Solnassa sijaitsevan Ruotsin EDB:n pääkonttorin toimistopalveluista. Coorilla ja EDB:llä on yhteistyötä myös Norjassa, missä Coor vastaa kiinteistönhoidosta, vahtimestaripalveluista, vastaanotoista, puhelinvaihteista, palvelukeskuksista ja postinkäsittelystä EDB:n toimistoissa Oslossa, Bergenissä ja Trondheimissä.