Kieli / Sivusto

Languages

Change site

microfiber

Uusi tekniikka tekee puhdasta jälkeä LEO Pharmassa

Coor luotsaa LEO Pharmassa muutostyötä, jonka tavoitteena on parantaa asiakkaan palvelua sekä helpottaa ja keventää coorilaisten arkea. Vaikka työ on vasta alkanut, LEO Pharmassa on jo saatu esimakua tehostamisten hyödyistä. Yksi menestyksen salaisuuksista on mikrokuitu; toinen menestystekijä on työntekijöiden vastuun lisääminen.

LEO Pharma on tanskalainen lääkeyritys, joka valmistaa tuotteita esimerkiksi ihotauteihin ja kriittisiin sairauksiin (sydän- ja verisuonitaudit). Lääkkeiden valmistajana LEO Pharmalla on tiukat toimitilojen siisteysvaatimukset.

Toimenpideluettelo avuksi

Ottaessaan vastuun LEO Pharman palveluista Coor ehdotti, että yrityksen tukipalveluista tehtäisiin laaja arviointi laadullisen ja taloudellisen parannuspotentiaalin selvittämiseksi. Arvioinnissa tutkittiin muun muassa mikrokuitutekniikan käyttöönottoa siivouksessa. Mikrokuitukankaalla on erittäin suuri imu- ja puhdistuskyky, ja sen mikroskooppiset kuidut sitovat ja lukitsevat lian itseensä. Aikaisemmin LEO Pharman tilat siivottiin perinteisellä vesisiivouksella.

– Työolojen kohentuminen, siivouksen tehostuminen ja yksinkertaisesti siistimpi lopputulos olivat kolme erittäin hyvää perustetta mikrokuituihin siirtymiselle, sanoo LEO Pharman Facility Manager Svend Hirth.

Arvioinnin toteuttivat Coorin muutosjohtamisen asiantuntijat, eli ns. muutosryhmä.

– Laadimme luettelon toimenpide-ehdotuksista. Kaiken kaikkiaan esittelimme 65 parannusehdotusta, joista suurin oli vesipohjaisen siivouksen korvaaminen mikrokuitutekniikalla, kertoo Tanskan Coorin muutosryhmän päällikkö Andreas Lövgren.

Kuormitus väheni – tulos parani

Uuden siivousjärjestelmän vaikutukset näkyivät heti. Perinteisen vesisiivouksen riskinä on se, että lika vain siirtyy paikasta toiseen, kun taas mikrokuitutekniikka syväpuhdistaa lattiat. Siivousjärjestelmän vaihto vähensi myös siivoojien työn fyysistä kuormittavuutta ja nopeutti työntekoa.

– Yleisestihän kuvitellaan, että lopputulos on sitä puhtaampi mitä enemmän vettä käytetään. Coor on kuitenkin osoittanut luulon vääräksi mikrokuitutekniikasta saaduilla tuloksilla, eli siivoustuloksen sekä henkilöstön työolojen parantumisella. Vesipohjaisessa siivouksessa siivoojat joutuvat jatkuvasti vaihtamaan vesiä puhtaan lopputuloksen saamiseksi. Nyt taas pyritään siihen, ettei vettä enää tarvitsisi kanniskella entiseen tapaan edestakaisin, Svend Hirth toteaa.

Kun Coor otti vastuun LEO Pharman palveluista, siivoushenkilökunta siirtyi Coorin palvelukseen. Tästä seurasi tiettyjä muutoksia, kuten kullekin tiimille nimitetyt tiiminvetäjät, joille annettiin enemmän vastuuta.

– Kun tiimillä on vetäjä, hän tuntee työn vaatimukset ja voi siten käydä suoraa vuoropuhelua muun tiimin kanssa. Tästä voi olla hyötyä myös meille asiakkaana, Svend Hirth sanoo.

– Coor antoi henkilökunnan kokeilla erilaisia järjestelmä ja keräsi niistä saatuja kokemuksia, ajatuksia ja parannusehdotuksia. Tämä loi osallisuutta ja intoa uusien coorilaisten keskuudessa, Hirth toteaa.

Läheistä yhteistyötä tarviketoimittajan kanssa

Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi Coor kävi tiivistä keskustelua valitsemansa siivoustarvikkeiden toimittajan, eli amerikkalaisen hygienia- ja siivousyritys JohnsonDiverseyn kanssa.

– Uudella siivousjärjestelmällä on saavutettu monenlaisia etuja. Olemme tyytyväisiä uuteen järjestelmään ja uskomme työterveyden ja -turvallisuuden sekä laadun paranevan entisestään siihen mennessä, kun järjestelmä saadaan ajettua kunnolla sisään noin puolen vuoden kuluttua, Svend Hirth toteaa lopuksi.

Tietoa LEO Pharmasta

LEO Pharma on säätiöomisteinen tanskalaiskonserni, jonka pääkonttori sijaitsee Ballerupissa. Konsernissa työskentelee noin 3 000 henkeä, ja vuoden 2006 myynti oli 5 245 milj. Tanskan kruunua. LEO Nordic koostuu Ruotsissa/Tanskassa, Suomessa ja Norjassa toimivista markkinayhtiöistä, joissa työskentelee 110 henkeä. LEO Pharma myy Pohjoismaissa mm. ihotauti-, hyytymis-, infektio- sekä sydän- ja verisuonitautilääkkeitä. Pohjoismaista markkinointia, tiedotusta ja kliinistä tutkimusta johdetaan Malmön konttorista käsin.

Tietoa palvelutoimeksiannosta

Coor otti tammikuussa 2007 vastuun seuraavista LEO Pharman palveluista:
postipalvelu, paketti- ja rahtipalvelu, siivous, sisäinen ja ulkoinen jätehuolto, kuljetukset, juoma-automaatit, ulkoalueet, kasvit sekä muuttopalvelu. Palvelutoimeksiannon myötä Coorin palvelukseen siirtyi noin 40 LEO Pharman työntekijää. LEO Pharman Ballerupin toimipisteessä on lähes 1 200 palveluiden käyttäjää.