Kieli / Sivusto

Languages

Change site

demoskop

Coor tunnustelee markkinoita

”Ulkoistamme viiden vuoden kuluttua nykyistä enemmän palveluita.” Näin vastasi 79 prosenttia Coorin suureen kyselytutkimukseen vastanneista julkisen sektorin toimijoista.

Tutkimuksen kohderyhmänä olivat suuryritysten ja julkisen sektorin päättäjät. Tulokset voidaan tiivistää toteamalla, että yksittäisten palvelutoimintojen ulkoistaminen on yhä yleisintä, mutta myös kokonaisratkaisujen kiinnostavuus kasvaa. Yleisimmät ulkoistettavat palvelut ovat siivous, IT-tuki ja kiinteistöpalvelut. Ulkoistamiseen suhtauduttiin tänäkin vuonna kielteisimmin Norjassa, vaikka kiinnostus on kasvussa ja lähestyy muiden maiden tasoa.

– Tutkimus vahvistaa näppituntumamme, jonka mukaan kokonaisratkaisujen kiinnostavuus lisääntyy jatkuvasti. Meille tulee paljon tiedusteluja koko Pohjolassa, varsinkin Ruotsissa ja itse asiassa myös Norjassa. Viime aikoina olemme huomanneet, että mahdolliset asiakkaat ja heidän hankintaprosessinsa ovat selvästi entistä ammattimaisempia. Tämä auttaa ehdottomasti näkemään kokonaisratkaisujen edut, sanoo Coorin liiketoiminnan kehitysjohtaja Jan-Olof Backman.

Tutkimus osoittaa, että enemmistö suhtautuu myönteisesti sisäisten palveluiden ja muiden oheispalveluiden ulkoistamiseen. Vastaajat nimeävät ulkoistamisen pääsyiksi mahdollisuuden keskittyä omaan ydintoimintaan, kustannussäästöjen saavuttamisen ja laadun parantamisen. Kaiken palvelutoiminnan pitämistä omissa käsissä vaikeuttaa se, että uusien ideoiden ja ratkaisujen kehittämiseen ei tahdo riittää voimavaroja.

– Ajanpuute ja suuret kustannukset ovat ehdottomasti yleisimmät kimmokkeet tukitoimintojen ulkoistamiseen. Ajan myötä vaakakupissa alkavat kuitenkin painaa enemmän muut tekijät, kuten joustavuus ja palvelutoiminnan kehittäminen. Selkein ja kestävin osoitus ulkoistamisen hyödyistä on se, että palveluntoimitusta mukautetaan ja kehitetään jatkuvasti, jotta se tukisi asiakkaan ydintoimintaa optimaalisesti kaikissa tilanteissa, Jan-Olof Backman sanoo.

Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä Åsvor Brynneliin sähköpostitse, asvor.brynnel@coor.com, tai puhelimitse +46 8 553 945 04.