Kieli / Sivusto

Languages

Change site

seb man

Finanssiala mukaan joukkoon

Finanssiala on pitkään suhtautunut varauksellisesti sisäisten toimintojen ja palveluiden ulkoistamiseen, mutta SEB-pankki on päättänyt kulkea vastavirtaan.

Pankit eivät ole olleet kovin innokkaita ulkoistajia, mikä johtuu ennen kaikkea turvallisuusvaatimuksista, finanssiyrityksiä koskevista erityissäännöksistä sekä usein myös yleisestä konservatiivisuudesta.

– SEB-pankki ulkoisti aiemmin osan palveluistaan useille toimijoille. Coor-yhteistyön myötä saimme yhden kumppanin, jolla on kokonaisvaltainen ote FM-palveluihin, sanoo Jan Edgren, SEBin Head Group Real Estate.

SEB haki ennen muuta kumppania, joka voisi ottaa kokonaisvastuun palvelutoiminnoista sekä luotsata toimintaa eteenpäin ja kehittää palveluita. Toisena tavoitteena oli yhtenäisten palvelukuvausten laatiminen, jotta tulokset olisivat vertailukelpoisia eri alueilla.

Kaikki kiinteistö- ja käyttäjäpalvelut on nykyisin ulkoistettu Coorille. Toimeksianto perustuu toimintoihin, eli SEB ostaa palveluita tarpeidensa mukaan.

– Me haluamme olla ”luokan parhaita” sisäisten palveluiden toteuttamisessa. Toinen tärkeä tavoite on luonnollisesti kustannusten alentaminen laadusta tinkimättä. Tässä voimme hyötyä muun muassa Coorin ”ostovoimasta”, sillä hankinta on Coorin vahvimpia alueita, Jan Edgren toteaa.

Finanssiala on perinteisesti hoitanut toiminnan tukipalvelut omalla henkilökunnalla. Jan Edgrenin mukaan kokonaispalveluratkaisuun perustuva toimintatapa on alalla harvinainen.

– Muilla aloilla palvelun ulkoistaminen on tavallista, kun taas finanssiala on perinteisesti ollut konservatiivisempi. Sitä paitsi ostopalvelut ovat arvonlisäverollisia, joten tehostamisvaatimukset ovat kovat, jotta ostaminen olisi taloudellisesti järkevää.

Jan Edgren katsoo, että ulkoistamispäätös edellytti SEBiltä huomattavaa mukautumista, koska mittakaava oli niin suuri ja koska toiminta on maantieteellisesti niin hajanaista.

- Tämä on ollut suuri muutos SEBille. Pelkästään palvelukuvausten laatimisessa oli melkoinen työ.

Tietoa SEBistä

SEB on pohjoiseurooppalainen finanssikonserni, joka palvelee 400 000 yritystä, instituutioita sekä viittä miljoonaa yksityishenkilöä. SEB toimii paikallisesti Pohjoismaissa, Baltiassa, Saksassa, Ukrainassa ja Venäjällä, ja kansainvälisen verkostonsa kautta sillä on toimintaa myös kymmenessä muussa maassa. Konsernin taseen loppusumma oli 31. joulukuuta 2007 yhteensä 2 344 miljardia kruunua, ja sillä oli hoidettavia varoja 1 370 miljardia kruunua. Konsernin henkilöstömäärä on noin 20 000.

Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä AnnaCarin Grandiniin sähköpostitse, annacarin.grandin@coor.com, tai puhelimitse, +46 8 553 957 70.