price

4 000 coorilaista haluaa parantaa työpanostaan

Coor loi jo kuusi vuotta sitten perustan järjestelmälliselle parannustyölle. Tuolloin perustettiin "Kilpaile edistysaskelista -kilpailu", jonka tavoitteena on palkita henkilöstön parannusehdotuksia ja -ideoita. Kilpailu on ollut menestys, ja sillä on onnistuttu luomaan inspiraatiota ja vaikuttamaan ajattelutapoihin.

Tänä vuonna saatiin poikkeuksellisen paljon ja poikkeuksellisen hyviä ehdotuksia. Niitä oli laidasta laitaan – aina satojentuhansien säästöt tuovista parannuksista voiton vieneeseen terveyskonseptiin. Tanskalaiset näyttivät kyntensä ja käärivät taskuunsa reilun 5 000 euron palkintorahat. Tanskan Coor onkin noussut kahdessa vuodessa konsernin jumbosijalta eniten parannusehdotuksia toteuttavaksi liiketoimintayksiköksi.

Anni Toikka vastaa parannustyöstä Suomessa, ja hän pitää viestintää ja johdon asennemuutosta merkittävinä syinä kiriin.

– Johdon pitää viestiä selkeästi, että parannustyöhön panostetaan ja että sitä tehdään määrätietoisesti. Toinen tehokkaan parannustyön edellytys on vastuun hajauttaminen parannusvalmentajille ja heidän tiimeilleen.

Tämän vuoden voittajat pyörittävät nappikuulokkeita valmistavan GN Store Nordin henkilöstöravintolaa Ballerupissa Kööpenhaminan ulkopuolella. Heidän terveyskonseptinsa on jo vähentänyt merkittävästi asiakkaan henkilöstön sairauspoissaoloja.

Keittiöpäällikkö Michael Vibe-Hastrup on erittäin tyytyväinen siihen, että palkintolautakunta palkitsi tottumuksia ja asenteita muokkaavan ehdotuksen, jossa säästöt syntyvät myöhemmin ja ovat hieman vaikeammin mitattavissa.

– On tosi hienoa, kun voi olla mukana opastamassa ja kannustamassa ihmisiä kohti entistä terveellisempää elämäntapaa. Tämä on ensimmäinen askel, joka toivottavasti saa ruokailijamme pohtimaan ja parantamaan muitakin tottumuksiaan.

Työ aloitettiin keräämällä ruokailijoilta toiveita ja ideoita. Toinen tärkeä vaihe oli ravitsemusasiantuntijan palkkaaminen. Hän antoi sopimuskohteen työntekijöille ravinto-opin koulutusta ja perehdytti heidät eri elintarvikkeiden rasvapitoisuuteen ja rasvaisten tuotteiden vaihtoehtoihin.

– Laskemme kunkin ruokalajin rasvaprosentin ja merkitsemme ruokalajit rasvapitoisuutta kuvaavilla väreillä. Tietoisten päätösten tekemisen pitää olla helppoa lounasruokaa valitessa, Vibe-Hastrup sanoo.

Lisäksi tarjotaan neuvontaa ja ohjausta niille, jotka haluavat syödä terveellisesti päivän kaikilla aterioilla tai aloittaa säännöllisen liikunnan. Aiheesta kiinnostuneet ruokailijat kutsutaan kerran kuussa tapaamiseen, jossa ovat mukana Michael Vibe-Hastrup ja ravitsemusasiantuntija Heidi Madsen.

– Loimme järjestelmän, jotta ruokailijat ymmärtäisivät, miten konsepti toimii käytännössä ja mitä tuotteita ja raaka-aineita ruoissa käytetään.

Palkinto luovutettiin ”Management Day” -seminaarissa, johon osallistui Coorin sata ylintä esimiestä. Palkinto osoittaa jatkuvan parannustyön tärkeyden Coorille ja sen, miten johdon ja henkilöstön kiinnostus ja sitoutuminen kasvavat vuosi vuodelta.

Haluatko lisätietoja kilpailusta?

Ota yhteyttä kehityspäällikkö Anni Toikkaan puhelimitse, 010 234 3501, tai sähköpostitse, anni.toikka@coor.com

Lue lisää:

Aikaisempia artikkeleita, joissa käsitellään Kilpaile edistysaskelista -kilpailua:

Lue artikkeli ”Miljoonaluokan ideoita” Novasta nro 3/2008