Ulf Wretskog

Lyhyt henkilökuva

Ruotsin-toiminnot muodostavat noin 75 prosenttia Coorin liikevaihdosta (tällä hetkellä noin 6 700 milj. Ruotsin kruunua ilman Addicia). Se on paljon se, Ruotsin-yksikön johtamisvastuun vuodenvaihteessa ottava Ulf Wretskog toteaa. Tutustutaanpa Ulfiin tarkemmin.

Jututimme Ulf Wretskogia – Coorin Ruotsin-toimintojen tulevaa toimitusjohtajaa

Ruotsin-toiminnot muodostavat noin 75 prosenttia Coorin liikevaihdosta (tällä hetkellä noin 6 700 milj. Ruotsin kruunua ilman Addicia). Ulf Wretskog ryhtyykin vuodenvaihteessa luotsaamaan suuren luokan liiketoimintaa työskenneltyään sitä ennen mm. Coorin Suomen-yksikön toimitusjohtajan vuosina 2009–2011. Nova selvitti, mikä Ulf on miehiään.

Miksi olet viihtynyt Coorissa niin pitkään?

Aloitin Coorissa vuonna 2002 työskenneltyäni sitä ennen Skanskan talonrakennuspuolella. Olen siis saanut olla mukana rakentamassa yritystämme ja nähnyt sen kasvun, mikä on ollut tosi hienoa ja innostavaa. Coorilla on paljon hyviä ominaisuuksia ja vertaansa vailla olevaa osaamista, ja minusta me myös hyödynnämme niitä hyvin. Coorilaiset auttavat toisiaan eri tilanteissa, ja yrityksen kehittämisen tahtotila on vahva.

Vaikka olet ollut mukana pitkään, kaikki eivät varmasti tunne sinua. Miten kuvailisit itseäsi?

Uskoisin, että minua pidetään mutkattomana ja johdonmukaisena ihmisenä, ja nämä ovat minusta hyvin tärkeitä piirteitä johtajassa. Olen luotettava ja kunnianhimoinen, mutta toisiaan hieman kärsimätön. Johtajana olen parhaimmillani luodessani tiimejä, jotka pyrkivät kohti yhteisiä tavoitteita. Pyrin myös aina suhtautumaan myönteisesti ja rakentavasti vaikeissakin tilanteissa.

Mitkä ovat omat suurimmat haasteesi lyhyellä ja pitkällä aikavälillä?

Lyhyellä aikavälillä keskityn täysipainoisesti siihen, että voitamme umpeutumassa olevista sopimuksista järjestettävät kilpailutukset ja varmistamme Addicin onnistuneen integraation. Lisäksi meillä on suurena haasteena taantuman selättäminen mahdollisimman hyvin. Pitkällä aikavälillä on tärkeää sementoida Coorin johtoasema ja näyttää markkinoille, että me olemme parempia ja luomme enemmän lisäarvoa kuin kilpailijamme. Tällöin asiakkaat valitsevat meidät siksi, että me tuomme suurimman asiakashyödyn. [Tämä tapahtuu osoittamalla aina vahvaa sitoutumista ja oma-aloitteisuutta palveluntoimituksessa, ja meidän on myös entistä paremmin opittava paketoimaan lisäarvomme (kuten kehitystyö) palveluiksi.]

Mikä on tärkeintä – kannattavuus vai asiakastyytyväisyys?

Ne käyvät käsi kädessä. Jos asiakas on tyytymätön, myös kannattavuus kärsii ennen pitkää. Tyytymätön asiakas ei tilaa lisäpalveluita tai -toimeksiantoja, ja lisäksi uhkana on sopimuksen menettäminen. Samalla pitää muistaa varmistaa, että palveluntoimitukseen liittyvät odotukset ovat kohdallaan ja että Coor ja asiakas ovat yhtä mieltä siitä, mitä on ostettu. Tämä lisää myös hyvän asiakastyytyväisyyden edellytyksiä.

Mitä mieltä olet kestävästä kehityksestä?

Meidän kaikkien on otettava vastuu elämäntavastamme. Yrityksinä meidän on otettava vastuu harjoittamastamme liiketoiminnasta – niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Palveluntoimittajana Coor voi edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä ennen kaikkea ehdottamalla oma-aloitteisesti ympäristöä säästävä ratkaisuja. Itse kehittämämme Green Services -työkalun avulla vastuuta voidaan ottaa tehokkaasti ja järjestelmällisesti. Green Servicesin mukainen Coorin palveluntoimituksen ympäristötarkastus on selkeä osoitus lisäarvosta, jota Coor tuo asiakkailleen.

Ulf Wretskog esittelyssä

  • Syntymäaika ja -paikka: Vuonna 1967 Falunissa
  • Perhe: Vaimo Elisabet, 3 poikaa
  • Asuinpaikka: Sollentuna
  • Tausta: Diplomi-insinööri Lundin yliopistosta. Esimiestehtäviä Skanskassa, mukaan lukien talonrakennuspuolen aluepäällikkö ja Skanska Facilities Managementin liiketoiminta-alueen johtaja. Operatiivisia esimiestehtäviä Coor Service Managementissa vuodesta 2002 lähtien. Coorin Suomen-toimitusjohtaja v. 2009-2011.
  • Harrastukset: Yhdessäolo perheen kanssa ja ajanvietto perhetilalla, jossa ohjelmassa ovat ennen kaikkea metsästys ja kalastus.