Miksi olette valinneet palveluntuottajaksi ulkopuolisen yhteistyökumppanin?

Asiakkaamme eri Pohjoismaissa vastaavat kysymyksiimme. Tässä numerossa he kertovat vastauksensa siihen, miksi he ovat antaneet tukipalvelut ulkopuolisen palveluntuottajan hoidettavaksi.

Kemira (Suomi)

Ilkka PalsolaIlkka Palsola, Development Manager, Kemira

Halusimme keskittyä omaan ydinliiketoimintaamme. Eläkkeelle jäämisten ja henkilövaihdosten seurauksena tuntui järkevältä ratkaisulta antaa tukitoiminnot hyvän kumppanin hoidettavaksi. Siivous- ja aulapalveluja koskeva palvelusopimus alkoi vuonna 2008. Tärkeintä on, että palveluntoimittaja pystyy pitämään kiinni sovituista asioista ja että palvelujen hinta-laatusuhde on kohdillaan. Koska olimme tyytyväisiä Coorin tuottamiin palveluihin, uusimme sopimuksen viime vuonna.

ManpowerGroup (Ruotsi)

Kent NordvallKent Nordvall, Head of Procurement, Real Estate and Security Manpower group

ManpowerGroup päätyi ulkoistamaan tukipalvelunsa, jotta voisimme keskittyä asiakkaisiin, työnhakijoihin ja HR-konsultointiin. Lisäksi pyrimme saamaan kustannukset hallintaan. Se on pelkkä myytti, että kustannuksia olisi helpompi hallita, kun tukipalvelut hoidetaan sisäisesti. Päinvastoin! Ulkoistaminen mahdollistaa myös sen, että toimittaja voidaan velvoittaa toimittamaan hyvä palvelutaso. Sekin olisi vaikeaa, jos palvelut tuotettaisiin itse. ManpowerGroup on oppinut nämä asiat kokemuksen kautta.

Se on pelkkä myytti, että kustannuksia olisi helpompi hallita, kun tukipalvelut hoidetaan sisäisesti.

Kent Nordvall, Head of Procurement, Real Estate and Security, Manpower Group

Poliisi (Tanska)

Bettina JensenBettina Jensen, Poliisin konsernipalvelupäällikkö (Poliisihallitus)

Coorilla on paljon kokemusta monimutkaisten organisaatioiden kokonaispalveluratkaisuista, ja coorilaiset ovat osoittaneet pystyvänsä ratkaisemaan tehtävät kiitettävästi ja kilpailukykyiseen hintaan. Lisäksi Poliisi on saanut Coorista innovatiivisen toimittajan, joka useiden alan muiden toimijoiden tapaan tuottaa yhä suuremman osan palveluistaan oman henkilöstön voimin. Coor varmistaa myös sen, että mahdolliset alihankkijat noudattavat tiukkoja vaatimuksia, joita Poliisi julkisen sektorin toimijana asettaa.

Arcus (Norja)

Dag SørensenDag Sørensen, Facility Manager, Arcus Gruppen AS

Coor pystyy lisäämään joustavuutta, tehostamaan kustannustietoisuutta ja kustannusvalvontaa sekä löytämään uusia säästökohteita tavalla, johon me tuskin olisimme yksin pystyneet. Tämä on pääsyy ArcusGruppenin ulkoistamispäätökseen.