mikaelstohr

Uusi coorilainen

Mikael Stöhr on Coorin uusi konsernijohtaja. Tässä on Mikaelin lyhyt henkilökuva, ja ensi numerossa on luvassa pitkä haastattelu.

Kuka on Mikael Stöhr?

Mikael Stöhr aloitti Coor Service Managementin konsernijohtajana 4.3.2013.

Syntynyt: 1970 Malmössä, Ruotsissa
Koulutus: juristin ja ekonomin tutkinto Lundin yliopistosta
Asuu: Stocksundissa, Tukholman pohjoispuolella
Perhe: vaimo Cecilia, lapset Erik (8) ja Oscar (6)

Missä työskentelit ennen Cooria?

Toimin vuodesta 2009 lähtien logistiikkayritys Green Cargon konserni- ja toimitusjohtajana. Kyseessä on suuri junakuljetuksiin erikoistunut kuljetusyhtiö. Yrityksen liikevaihto on noin 6,5 miljardia Ruotsin kruunua ja henkilöstömäärä on noin 2 500. Toiminta ja markkinat ovat erittäin mielenkiintoiset. Green Cargon asiakkaita ovat pääasiassa suuret yritykset, joista voidaan mainita esimerkkeinä SCA, Outokumpu, SSAB ja Stora Enso.

Mitä teit ennen sitä?

Minulla on melko laaja teollisuus- ja palveluliiketoimintaan liittyvä tausta ja olen työskennellyt useissa tehtävissä sekä Ruotsissa että ulkomailla (etenkin Venäjällä). Aloitin urani juristina Mannheimer Swartlingilla, minkä jälkeen työskentelin konsulttina McKinsey & Co:ssä. Sen jälkeen olen työskentelin Ruotsin vientineuvostossa Venäjällä, mistä siirryin Axel Johnson -konsernin palvelukseen ja sen jälkeen Green Cargon konsernijohtajaksi vuonna 2009.

Miten kuvailisit itseäsi?

Tuntuu hieman vaikealta arvioida itseään, mutta uskoisin, että minua pidetään toimeliaana ja aikaansaavana ihmisenä – ja joskus saatan olla hieman kärsimätön. Viihdyin parhaiten tilanteissa, jolloin tapahtuu koko ajan paljon asioita.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Vietän vapaa-aikaani perheen ja ystävien kanssa. Pidän lukemisesta ja erityisesti historiaan liittyvistä kirjoista. Yritän myös silloin tällöin pelata golfia, mutta ehdin valitettavasti harrastaa sitä vähemmän kuin toivoisin. Tällä hetkellä keskityn kunnostamaan ja sisustamaan perheemme hiljattain hankkimaa kesäasuntoa Skanörissä.

Lehdistökuvat

Lehdistökuvat ovat ladattavissa englanninkieliseltä sivultamme Pictures & Graphics.

Yhteystiedot

Mikael Stöhr, +46 8 553 959 35, mikael.stohr@coor.com