Kieli / Sivusto

Languages

Change site

skruva upp

Vaatimukset tiukentuvat

Tämän vuoden Green Services -ympäristötarkastus osoittaa, että Coorin asiakkaat tekevät sitoutunutta ja kunnianhimoista ympäristötyötä. Kolmessa vuodessa on päästy niin pitkälle, että Coorin ympäristömerkinnän kultatason vaatimuksia on tiukennettava.

Ympäristö ja kestävä kehitys ovat monen Coorin asiakkaan tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Coor taas on vastannut ilmastomyönteisten ratkaisujen kysyntään tekemällä jo kolmannen vuotuisen ympäristötarkastuksen kaikissa suurissa asiakkuuksissaan. Koska alalla ei ole yhteistä standardia, Coor on kehittänyt oman tarkastustyökalun nimeltä Coor Green Services.

– Työkalussa on eri palveluitamme koskevia ympäristökriteerejä, jotka perustuvat palvelualuekohtaisiin standardeihin, kuten siivous- ja ravintolapalveluille myönnettävään Joutsenmerkkiin, kertoo Coorin kehityspäällikkö Juha Vesanen.

Coorin ympäristömerkinnässä on kaksi tasoa: kulta ja hopea. Kultatason saavuttaminen edellyttää lähes kaikkien kriteerien täyttymistä. Hopeatason saavuttamiseksi taas on täytettävä pakollisten kriteerien lisäksi yli puolet muista kriteereistä. Kulta- ja hopeamerkinnän saavuttaneiden asiakkaiden määrä on kasvanut vuosittain, ja niin tapahtui myös vuoden 2012 tarkastuksessa. Kaikkiaan arvioitiin 119 kohdetta, joista 34 sai Coor Green Services Gold -merkinnän (edellisvuonna 10) ja 77 Coor Green Services Silver -merkinnän (edellisvuonna 64).

– Asiakkaamme ovat hyvin kiinnostuneita ympäristöasioista, ja monet selvästi valitsevat ratkaisuja, jotka ovat sosiaalisesti ja ekologisesti kestäviä. Työkalumme helpottaa näitä valintoja ja antaa hyvän yleiskuvan vaatimuksista, Juha Vesanen toteaa.

Coor Green Services on dynaaminen arviointityökalu, eli kriteerejä mukautetaan ajan ja kehityksen myötä. Kultatason saavuttamisen tulee olla vaikeaa mutta ei mahdotonta.

– Juuri nyt käymme läpi ensi vuoden kriteerejä ja aiomme kiristää vaatimuksia, koska kultamerkintöjä tuli tänä vuonna niin paljon. Tavoitteenamme on kannustaa ja haastaa asiakkaitamme ja näyttää, millaisia konkreettisia ympäristötekoja he voivat tehdä. Coor Green Services on hieno työkalu, jonka avulla voidaan käydä hyvää keskustelua kestävästä kehityksestä, Juha Vesanen summaa.

Tässä on koko luettelo kultamerkinnän saaneista kohteista

Täältä voit lukea lisää Coor Green Servicesistä

Jos haluat lisätietoja Coorin ympäristötarkastuksesta, ota yhteyttä kehityspäällikkö Juha Vesaseen puhelimitse, 010 234 2023, tai sähköpostitse, juha.vesanen@coor.com.