Kieli / Sivusto

Languages

Change site

sparr

Takuuvarmoja ympäristöhyötyjä

Monilla yrityksillä ja organisaatioilla on nykyisin selkeä ympäristöprofiili, niin myös Coorin asiakkailla. Coorilla on käytössään ainutlaatuinen ympäristötyökalu Coor Green Services, joka auttaa kehittämään oman ja asiakkaiden toiminnan ympäristötyötä ja varmistamaan sen laadun.

Ympäristötyön onnistuminen vaatii järjestelmällisyyttä. Coor Green Services on tehokas arviointityökalu, jolla etsitään toimintaan liittyviä ympäristöparannuksia. Coorin sopimuspäällikkö Karin Sparr pitää työkalua tärkeänä ja toimivana:

– Kun asiakkaat ulkoistavat palveluitaan Coorille, otamme toteutuksen lisäksi vastuun myös kehitys- ja parannustyöstä. Sitoudumme ehdottamaan oma-aloitteisesti uusia ratkaisuja, jotka tuovat säästöjä, parantavat laatua tai vähentävät ympäristövaikutuksia, Karin kertoo.

Vuonna 2013 Karin toteutti alaisineen kuusi Coor Green Services -ympäristötarkastusta. Tarkastuksessa käydään läpi kaikki asiakkuuteen sisältyvät palvelut. Kullekin palvelulle on määritelty joukko pisteytettyjä ympäristökriteerejä.

– Tarkastamme kaikkien sopimuskohteiden Coor-palvelut sekä haastattelemme henkilöstöä ja toimittajia. Näin saamme hyvän tilannekuvan ja voimme ehdottaa asiakkaille käytännön ympäristöparannuksia, Karin kertoo.

Toimenpiteistä voidaan mainita esimerkkinä se, että Coorin palveluntoimituksessa käytettävien ajoneuvojen polttoaineenkulutukselle asetetaan yläraja ja että autoja saavat ajaa vain asiakasvastaavat, jotka ovat käyneet taloudellisen ajotavan koulutuksen. Muita esimerkkejä ovat kaksipuolisen tulostuksen käyttö kopiokoneissa sekä ympäristömerkityn paperin tai reilun kaupan kahvin käyttö. Siivouksessa taas annetaan ohjeet kemikaalien käytölle. Toimenpiteitä on paljon, ja yhdessä ne voivat vaikuttaa merkittävästi asiakkaiden ympäristötyöhön.

Tämän vuoden Coor Green Services -tarkastuksessa käytiin läpi 125 sopimuskohdetta. Jos kohde saa 69 pistettä, se palkitaan hopeamerkinnällä; kultamerkintä irtoaa 80 pisteellä. Vuoden 2013 tarkastuksessa Coor Green Services Silver -merkinnän sai 69 sopimuskohdetta ja Coor Green Services Gold -merkinnän 25 kohdetta.

– Coor käy kriteerit läpi vuosittain ja kiristää pisteytystä. Kriteerien saavuttamisen tulee olla haastavaa, mutta ei mahdotonta. Kunniakirjan saavat asiakkaat voivat olla ylpeitä saavutuksestaan, koska se on edellyttänyt aktiivisia valintoja ja päätöksiä, Karin Sparr toteaa. 

Vuoden 2013 arvioinnin tuloksista voi lukea lisää täältä