Haku

Historia

Coor perustettiin vuonna 1998 osaksi Skanska-konsernia. Sittemmin yhtiöstä on kehittynyt yksi Pohjoismaiden johtavista palveluyhtiöistä.

2018

Coor ostaa Norjassa kiinteistöpalveluyrityksen OBOS Eiendomsdriftin. Yhtiössä työskentelee on 45 työntekijää, ja sen vuosiliikevaihto on noin seitsemän miljoonaa euroa. Sen lisäksi Coor kasvaa Norjassa ostamalla palveluyritys West Facility Managementin, joka työllistää noin 300 henkilöä ja jonka vuosiliikevaihto on 14 miljoonaa euroa. Coor ostaa Tanskassa siivouspalveluyritys Elite Miljøn. Elite Miljøn liikevaihto on 70 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 2 000 henkilöä. Suomessa Coor solmii useita uusia kiinteistö- ja siivouspalvelusopimuksia sekä laajentaa yhteistyötään nykyisten asiakkaidensa kanssa.

2017

Coor ja ABB solmivat kokonaispalvelusopimuksen, joka kattaa kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden toimittamisen Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Coor testaa uuden sukupolven siivousrobottia osana päivittäistä toimintaa. Sisäilmaa mittaava ja parantava Coor SmartClimate™ lanseerataan.  

2016

Coor teki vahvan tulosparannuksen. Uusi ns. "whistleblowing"-järjestelmä otettiin käyttöön. Kyseessä on digitaalinen ilmoituskäytäntö, jonka avulla henkilöstö voi ilmoittaa havaitsemistaan rikkeistä tai puutteista nimettömästi. Konsernin sisäinen "Operational excellence" -kehitysohjelma käynnistyi.

2015

Kesäkuun 16. päivänä Coor listautui Tukholman Nasdaq-pörssiin. Samalla yhtiön teollisuuspalveluliiketoiminta myytiin (myydyn liiketoimintayksikön nimi nykyisin Jernbro). Coor vastaanotti Tanskassa arvostetun "Driftherreprisen"-palkinnon yhdessä asiakkaansa, Tanskan Poliisin, kanssa.

2014

Coor ja Statoil solmivat Pohjoismaiden historian suurimman kokonaispalvelusopimuksen Pohjoismaissa. Coor vastaa kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä Statoilin Norjassa sijaitsevissa toimisto- ja tuotantotiloissa. Uusien Smart Concept -ratkaisujen lanseeraamisen lisäksi otetaan käyttöön uusi palveluntoimituksen seuraantaan kehitetty verkkoportaali - Coor Performance Portal.

2013

Mikael Stöhr nimitetään uudeksi konsenijohtajaksi vuoden alusta. Organisaatiorakennetta muutetaan ja maayksiköiden rinnalle muodostetaan teollisuuspalveluihin keskittynyt liiketoimintayksikkö. Yhtiön strategiaa muutetaan, minkä seurauksena liiketoiminnassa keskitytään aiempaa enemmän myös pienempiin asiakkaisiin ja tiettyihin strategisiin palvelualueisiin.

2012

Liikevaihto ja henkilöstömäärä kasvavat eniten Tanskassa, jossa yhtiö solmi koko maan kattavan yhteistyösopimuksen Tanskan Poliisin kanssa. Kassavirta vahvistui konsernin yhteisen projektin myötä. Loppuvuodesta Coor ostaa palveluyhtiön Addicin liiketoiminnan kaikissa Pohjoismaissa.

2011

Coor solmii uusia sopimuksia, ja kasvu jatkuu etenkin Suomessa. Coor ostaa Lujapalvelut. Kaupan myötä Coorin Suomen-yksikön henkilöstömäärä nousee yli 900:n ja liikevaihto tuplaantuu. Coorin toiminta laajenee vuoden aikana myös Viroon.

2010

Coor solmii yhteistyösopimuksia useiden uusien asiakkaiden kanssa ja onnistuu pidentämään lähes kaikkia umpeutuvia sopimuksia. Esimerkkinä on uraauurtava sopimus Tukholmaan rakennettavan uuden yliopistosairaalan (Nya Karolinska Solna, NKS) tukipalveluiden tuottamisesta, kehittämisestä ja johtamisesta. Elinkaarimallin mukainen sopimus on voimassa vuoteen 2040 asti. Coor Green Services -ympäristömerkintään perustuva ensimmäinen ympäristötarkastus toteutetaan. 

2009

Vaikeasta matalasuhdanteesta huolimatta Coor jatkaa kasvuaan, eritoten uusien asiakkuuksien myötä. Toiminta Unkarissa käynnistyy. Coor lanseeraa ympäristömerkinnän nimeltään Coor Green Services.

2008

Kasvu jatkuu – mukaan tulee uusia aloja, asiakkaita ja palveluita. Coor viettää 10-vuotisjuhlia.

2007

Coor kasvaa merkittävästi Suomessa ostamalla suomalaisen palveluyhtiön. Pääomasijoitusyhtiö Cinven Ltd ostaa Coor Service Managementin 3i:ltä.

2006

Liikevaihto yli kaksinkertaistuu vuoden aikana. Norjassa Coor ostaa palveluyhtiön, joka parantaa Coorin toiminnan maantieteellistä kattavuutta. Ruotsissa Coor vahvistaayrityskauppojen myötä asemiaan ydinvoimala-, prosessi- ja valmistusteollisuudessa.

2005

Yhtiön nimeksi tulee Coor Service Management. Toiminta kasvaa voimakkaasti sekä Norjassa että Ruotsissa. Coor lisää panostusta tuotantopalveluihin ostamalla Volvon palveluyhtiön.

2004

Coor saa ensimmäisen suuren julkisen sektorin toimeksiantonsa. Toimeksianto liittyy sairaalatoiminnan tukipalveluiden kehittämiseen ja toimittamiseen. Eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö 3i ostaa Coorin. Toiminta Norjassa alkaa.

2003

Coor solmii ensimmäisen suuren sopimuksen palveluiden toimittamisesta tuotantoteollisuudelle.

2002

Coor solmii sopimuksia uusien alojen, kuten lääke- ja biotekniikka-alan, asiakkaiden kanssa. Toiminta Suomessa alkaa.

2001

Coorin liiketoiminta kasvaa Ruotsissa monien uusien asiakkaiden myötä. Räätälöity Pohjoistähti-yrityspeli otetaan käyttöön henkilöstökoulutuksessa. Toiminta Tanskassa alkaa.

2000

Coor ostaa Ericssonin sisäisen palveluyhtiön. Kauppa on yksi suurimmista palvelutoiminnan ulkoistuksista Pohjoismaissa.

1999

Markkinoiden intensiivinen työstäminen vauhdittuu, ja Coor saa ensimmäiset toimeksiantonsa.

1998

Coor Service Management perustetaan. Yhtiön nimenä on Skanska Facilities Management, ja se on osa rakennuskonserni Skanskaa.