Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä

Mitä Coor edellyttää minulta toimittajana?

Coorin toimittajana yrityksesi ilmastotavoitteille tulee saada Science Based Target (SBTi) -hyväksyntä. Lue SBTi'n verkkosivuilta lisää siitä, miten ilmastotavoitteille voi saada Science Based Target -hyväksynnän.

Ilmastotavoitteille tulee saada hyväksyntä vuoteen 2026 mennessä, mikä tarkoittaa sitä, että hyväksymisprosessi on aloitettava vuoteen 2024 mennessä.

Mitä Coor tarkoittaa sillä, että yrityksemme ilmastotavoitteille tulee saada SBTi:n tai vastaavan toimijan hyväksyntä?

Tarkoitamme sitä, että yrityksenne on sitouduttava kasvihuonekaasupäästöjen  puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä ja saavutettava nettonollapäästöt viimeistään vuoteen 2050 mennessä sekä raportoitava tilanteen etenemisestä vuosittain. Tällä hetkellä SBTi on ainoa toimija, joka aktiivisesti validoi Pariisin ilmastosopimuksen mukaisia tavoitteita, ja sen vuoksi SBTi on ainoa toimija, jonka Coor hyväksyy. 

Lopettaako Coor yhteistyön toimittajan kanssa, jos tämän ilmastotavoitteille ei saada SBTi-hyväksyntää?

Pitkällä aikavälillä asialla on vaikutusta siihen, minkä yritysten kanssa Coor tekee yhteistyötä.

Kuka on yhteyshenkilöni Coorissa, jos minulla on kysyttävää SBTi:stä ja ilmastotavoitteista?

Hankinnan yhteyshenkilösi Coorissa on oikea henkilö vastaamaan myös näihin kysymyksiin. Jos sinulla on yleisiä kysymyksiä Science Based Targets -aloitteesta, vieraile SBTi'n verkkosivuilla.


Voiko Coor avustaa yritystäni ilmastotavoitteiden SBTi-hyväksymisprosessissa?

Coor ei voi auttaa asiassa. On kuitenkin konsultteja, jotka tarjoavat yrityksille apua asiassa.

Mitä yritykseni on tehtävä osoittaakseen, että ilmastotavoitteiden SBTi-hyväksymisprosessi on aloitettu?

Kerro Coorin hankinnan yhteyshenkilöllesi, että hyväksymisprosessi on aloitettu.

Yritykseni ilmastotavoitteet ovat jo saaneet SBTi-hyväksynnän. Mitä Coor tarvitsee meiltä?

Jos ilmastotavoitteenne ovat jo saaneet SBTi-hyväksynnän, ilmoitus Coorille riittää. Jos olette aloittaneet prosessin, mutta tavoitteitanne ei ole vielä hyväksytty, ilmoittakaa meille arvioitu hyväksymispäivämäärä.

Mitä tapahtuu, jos yrityksemme on aloittanut hyväksymisprosessin, mutta tavoitteita ei ehditä hyväksyä ajoissa?

Olemme tyytyväisiä niin kauan, kuin tahtotila asian toteuttamiseen löytyy ja hyväksymisprosessi etenee.

Coorin tavoitteiden mukaan riittää, kun 75 % Coorin scope 3 -päästöistä tulee toimittajilta, joiden ilmastotavoitteet ovat saaneet SBTi-hyväksynnän. Eikö meidän yhteistyömme voi siis jatkua normaaliin tapaan ilman, että ilmastotavoitteemme saavat SBTi-hyväksynnän?

Coorin toimittajaverkosto vaihtelee ajan mittaan perustuen asiakastarpeisiimme. Siksi 75 %:iin ei tulevaisuudessa kuulu samat yritykset kuin tällä hetkellä. Kaikkien Coorin toimittajien tulee ennen pitkää saada ilmastotavoitteilleen SBTi-hyväksyntä. Se tulee tulevaisuudessa olemaan myös Coorin kriteeri toimittajien valinnassa.

Onko sopimuksemme Coorin kanssa edelleen voimassa?

Kaikki allekirjoitetut sopimukset ovat voimassa muuttumattomin ehdoin ellei toisin sovita.

Maksaako ilmastotavoitteiden SBTi-hyväksyntä?

SBTi-hyväksynnän kustannus riippuu yrityksen koosta, ja sen määrittää yrityksessä työskentelevien henkilöiden määrä. Jos työntekijöitä on alle 500, yritys lasketaan pk-yritykseksi, ja kustannus on 1000 USD. Muille yrityksille kustannus on 9500 USD.  

Miten yritys hyötyy SBTi-hyväksynnästä?

Science Based Targets -hyväksyntä varmistaa, että yrityksen tavoitteet ovat Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset ja linjassa sen kanssa, mitä tieteellisten tutkimusten mukaan vaaditaan siihen, että maapallon lämpeneminen saadaan pysähtymään 1.5 asteeseen. Se myös vahvistaa vastuullisuustyötänne ja asemaanne vastuullisena yrityksenä. Yhä useammat yritykset ovat liittyneet Science Based Targets -aloitteeseen, mikä tarkoittaa sitä, että näiden yritysten pitää asettaa vaatimuksia omaan toimitusketjuunsa, kuten Coor tekee nyt.   

Lue lisää yrityksistä, jotka ovat liittyneet Science Based Targets -aloitteeseen ja miten se on vaikuttanut näiden yritysten vastuullisuustyöhön ja liiketoimintaan SBTi'n verkkosivuilta.