Työntekijämme

”Tuntui aivan mahtavalta saada työpaikka”

Suvi sai Coorista elämänsä ensimmäisen työpaikan. Samalla Coor sai Suvista iloisen, rohkean ja oppimiskykyisen siivoojan.

Coorin siivooja

Coor on Suvin ensimmäinen työpaikka

Suvi Ukkosen tie Cooriin kulki työelämävalmennuksen kautta. Hän on niin sanotusti täsmätyökykyinen eli hänellä on käytössään osa työkyvystään sekä halu ja motivaatio sen käyttämiseen. Kun Coorin isoon asiakkuuteen haettiin keväällä iloista, rohkeaa ja puheliasta siivoojaa, Suvin työelämävalmentaja ehdotti tiimin palveluesihenkilölle Suvia. Työelämävalmentaja opasti Suvia työn alkuun, mutta sen jälkeen työ on sujunut hyvin ilman valmentajan apua.

Sade piiskaa modernin toimistotalon lukuisia ikkunoita, tyylikkäät tilat on sisustettu design-kalusteilla ja tiloja elävöittävät lukuisat taideteokset. Suuressa rakennuksessa on useita ravintoloita, auloja, kokous- ja koulutushuoneita, toimistotiloja ja jopa yhtiön historiasta kertova museo. Suvin alueeseen kuuluu koulutusluokan, eväiden syöntialueen, saunatilojen, hissiaulojen sekä tauko- ja sosiaalitilojen siivoaminen ja kukkien kastelu kaikkina arkipäivinä seitsemästä kahteentoista – ja hän kulkeekin tottuneesti suuren rakennuksen kiiltävillä käytävillä.

Työssä on parasta kaikki

”Pidän työssäni kaikesta! Parasta ovat työkaverit, ja tykkään siivoamisesta”, Suvi toteaa.

Coor on Suvin ensimmäinen työpaikka, ja työn aloittaminen tuntui alkuun jännittävältä. Myös aikaiset aamuherätykset mietityttivät, jotta Suvi ehtii joka arkipäivä seitsemältä alkavaan työvuoroonsa.

”Olin pitkään työttömänä, ja tuntui aivan mahtavalta saada työpaikka”, Suvi hehkuttaa. ”Aamuherätykset tuntuivat aluksi hankalilta, mutta onneksi olen aina pirteä aamuisin herätessäni, eikä herääminen ole tuottanut ongelmia”, hän jatkaa.

Suvin esihenkilö kehuu Suvin sopeutumista työyhteisöön ja hänen nopeaa oppimiskykyään. Hän oppi nopeasti kulkemaan oikeita reittejä sokkeloisessa rakennuksessa sekä omaksui siivousmenetelmät ja -välineet. Tärkeää oli myös taito sopeutua monikulttuuriseen ja värikkääseen tiimiin, ja Suvi onkin nauttinut työkavereiden aamuisista tarinatuokioista ja siitä, kun he kertovat omista lähtömaistaan ja kulttuureista – ja tuovat välillä eksoottisia herkkuja maisteltavaksi Filippiineiltä, Bangladeshista, Nigeriasta tai Thaimaasta.

Vapaa-aikanaan Suvi hoitaa kanarianlintuaan, lenkkeilee ja käy kesäisin golfaamassa. Vähän aikaa sitten hän myös innostui mariskoolien keräämisestä sisarensa innoittamana.

”Minulla ei ole isoja tulevaisuuden haaveita. Unelmoin siitä, että tämä työ jatkuisi pitkään ja ehkä siitä, että saisin joskus toisen kanarianlinnun”, Suvi kertoo.

Täsmätyökykyiset työelämässä

Coor tekee yhteistyötä Helsingin kaupungin ja sen yhteistyöverkoston kanssa täsmätyökykyisten työllistämiseksi. Täsmätyökykyisillä työnhakijoilla saattaa olla työnhakua rajoittavia haasteita, ja sen vuoksi heille tarjotut työtehtävät on koottu siten, että ne joustavat työntekijän kyvykkyyksien ja rajoitteiden mukaisesti. Työllistymisen onnistumisessa tärkeää on esihenkilön rooli ja hänen kykynsä tukea työntekijöitä sekä kohdata heitä yksilöinä, jokaisen tarpeet huomioiden.

Tutustu työntekijöihimme

Kaikki {{category}}