Kiinteistöhuolto

Karhulan Teollisuuspuiston turvallisuuden puolesta

Perinteikkäällä Karhulan teollisuuspalokunnalla on edelleen vahva rooli Karhulan Teollisuuspuiston turvallisuuden varmistajana.

Perinteikkäällä Karhulan teollisuuspalokunnalla on vahva rooli Karhulan Teollisuuspuiston turvallisuuden varmistajana.

Palokunnalla on pitkät perinteet Karhulan Teollisuuspuistossa, jossa se on toiminut yhtäjaksoisesti jo 1890-luvulta alkaen, ja vuodesta 2007 alkaen Coorin operoimana. Kotkan alueella toimii Karhulan lisäksi kolme muutakin teollisuuspalokuntaa, ja Karhula on niistä vanhin – ja se on itse asiassa Suomen vanhin edelleen käytössä oleva teollisuuspalokunta. Suurimmillaan palokunnan vahvuus on ollut pitkälti yli sata miestä, ja tällä hetkellä palokunnassa työskentelee vakituisesti kolme henkilöä – palopäällikkö, palomestari ja palomies – ja kymmenisen osa-aikaista työntekijää. Kalustona palokunnalla on kaksi isoa sammutusautoa sekä yksi johto- ja huoltoauto.

Palokunnalla on pitkät perinteet Karhulan Teollisuuspuistossa, jossa se on toiminut yhtäjaksoisesti jo 1890-luvulta alkaen.

Teollisuuspalokunnan tehtävät

Teollisuuspalokunnan tehtäviä ovat palo- ja pelastustoiminta, paloturvallisuuteen liittyvien järjestelmien ja laitteiden huolto ja ylläpito, turvallisuuteen liittyvät koulutukset ja asiantuntijatoiminta sekä turvallisuuskierrokset- ja -havainnot.

Vaikka palokunnan päätehtävänä on ennaltaehkäisevä työ, on toiminta tulipalon varalle hiottu tarkoin. Hälytys tulee aina hätäkeskuksen kautta, kunnan päivystävällä palomestarilla on päävastuu tilanteesta, ja Coorin palokunnalla on avustava rooli.

”Teollisuuspalokunnan etuja ovat nopeus sekä vankka paikka- ja aluetuntemus: alue tunnetaan läpikotaisin, ja riskipaikat sekä käytettävät kemikaalit ovat tiedossa, ja on pääsy kaikkialle. Paikallisen palokunnan kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä”, palopäällikkö kuvailee toimintaa.

Karhulan teollisuuspalokunta on ollut uusissa tiloissa Karhulan Teollisuuspuiston liepeillä 1.10.2022 alkaen. Paloaseman sijainnin määrittäminen perustui tarkkaan analyysiin siitä, mikä on etäisyys ajallisesti teollisuuspuistoon, millainen liikenne lähiympäristössä on ja miten kaukana henkilöstö asuu.

”Tositilanteessa kaiken pitää sujua nopeasti ja saumattomasti, ja siksi toimintaa – tilanneharjoituksia, sammutusta ja savusukellusta – harjoitellaan joka toinen viikko”, palopäällikkö sanoo.

Palokunnalla on pitkät perinteet Karhulan Teollisuuspuistossa, jossa se on toiminut yhtäjaksoisesti jo 1890-luvulta alkaen.
Palokunnalla on pitkät perinteet Karhulan Teollisuuspuistossa, jossa se on toiminut yhtäjaksoisesti jo 1890-luvulta alkaen.

Tutustu Karhulan teollisuuspalokunnan työntekijöihin

Kaikki {{category}}