Siivouspalvelut

Oletko aina siivonnut väärin?

Coorin asiantuntijat jakavat parhaat vinkkinsä tehokkaaseen ja vastuulliseen kotisiivoukseen.

Coorin siivousvinkit

Oletko ihminen, jolla on siivouskaappi täynnä erilaisia puhdistusaineita? Se ei ole tarpeen! Muutama kostutettu mikrokuitupyyhe riittää hyvin.

Kevyesti kostutettu mikrokuitupyyhe sitoo itseensä 99,6 prosenttia bakteereista ja pölyhiukkasista siivotessasi. Kun pyyhit kuivalla pyyhkeellä, taittele pyyhe, jotta voit käyttää samaa pyyhettä moniin pintoihin. Varaa kuitenkin erillinen pyyhe kylpyhuoneen ja WC-tilojen puhdistukseen. Kahvitahran ja muiden tahrojen puhdistamiseen riittää yleensä kostutettu mikrokuitupyyhe, vahvoja siivousaineita ei tarvita.

– Coorissa siivotaan mieluiten pelkällä vedellä, ja kemikaaleja käytetään ainoastaan silloin, kun se on ehdottoman tarpeellista, kertoo Coorin palveluasiantuntija Kaisa Özaydin. Käytetty mikrokuipyyhe pestään pesukoneessa 60 tai 90 asteessa, ilman huuhteluainetta.

Oikea siivouspyyhe oikeassa paikassa

Tekeekö perinteisellä tiskipyyhkeellä enää mitään? Kyllä sillekin on käyttötarkoituksensa. Se imee vettä tehokkaasti ja toimii siksi hyvin tiskipöydällä. Ja tiskipyyhkeenkin voi pestä pesukoneessa vähintään 60 asteessa, jolloin se pysyy raikkaana pidempään. Klassisen selluloosasta valmistetun tiskipyyhkeen voi heittää kompostiin, kun se on tullut käyttöikänsä päähän.

Ikkunanpesu Coor

Ikkunoiden pesuun ei tarvita ihmeellisiä välineitä siihenkään. Muutama asia riittää ikkunoiden ympäristöystävälliseen puhdistukseen – ja puhdasta tulee:

  1. Ikkunakuivain ja pesin
  2. Sanko
  3. Astianpesuaine
  4. Lasinpinnoille tarkoitettu mikrokuitupyyhe.

Täytä sanko vedellä ja sekoita siihen sitten muutama tippa astianpesuainetta. Pese ikkunalasit märällä ikkunapesimellä, pyyhi vesi reunasta reunaan suuntautuvilla vedoilla ikkunakuivaimella ja puhdista sen jälkeen mahdolliset raidat kuivalla, lasipinnoille tarkoitetulla mikrokuitupyyhkeellä.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa käytetään usein vahvoja kemikaaleja, jotta saataisiin puhdas ja siisti lopputulos. Myös kylpyhuoneen puhdistukseen riittää kuitenkin kevyesti kostutettu mikrokuipyyhe. WC-istuimen puhdistukseen voit käyttää vähän etikkaa tai sitruunahappoa.

Siivoukseen liittyviä artikkeleja

Kaikki {{category}}