Kiinteistöhuolto

Terassit kesäkuntoon

Lumien sulettua sen alta paljastuu usein kuiva ja harmaaksi kulunut terassi. Silloin on aika tarttua toimeen ja öljytä terassi.

Terassi on hyvä öljytä vuosittain, jotta terassilaudat pysyvät hyvässä kunnossa. Pintojen öljyäminen lisää puun elinikää, kun öljyn kosteus ehkäisee halkeilua sekä edesauttaa puun kykyä hylkiä likaa. Ja onhan huollettu terassi myös viihtyisä ja viimeistellyn näköinen.

”Paras aika öljyämiseen on keväällä, kun terassilaudat ovat talven jäljiltä vähän kuivuneet, mutta eivät vielä rutikuivat. Hyvä lämpötila öljyämiseen on 10–15 astetta”, Coorin palvelupäällikkö Jori Taralainen kertoo.

Työ alkaa terassin kunnon tarkastuksella. Jos terassilla on jo ikää, voi olla tarpeen kiristää ja vaihtaa ruuveja ja hioa pintaa. Sen jälkeen terassi pestään esimerkiksi homepesuaineella, ja sen annetaan kuivua seuraavaan päivään. Jos terassi on hyvässä kunnossa, kertaöljyäminen riittää.

Öljy annostellaan sumutinpullolla, jolla saa öljyn hyvin esimerkiksi rimoitettuihin kaiteisiin, ja se levitetään pensselillä. Lattiapintoihin käytetään öljyämiseen tarkoitettua lastaa. Seinänvierustoille tarvitaan pahvia seinien suojaamiseen.

”Terassiöljyn valinnassa kannattaa suosia harmaan sävyjä: ne kestävät paremmin, eivätkä haalistu niin paljon auringossa”, Taralainen vinkkaa.

Lue lisää kiinteistöhuollosta

Kaikki {{category}}