Siivouspalvelut

Siivouksen vastuulliset valinnat

Ympäristövastuulliset pehmopaperit, laadukkaat vaihtomatot sekä muovipussien ja kertakäyttökäsineiden käytön vähentäminen lisäävät siivouksen vastuullisuutta.

Meidän on kiinnitettävä paljon huomiota hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kaikilla osa-alueilla, ja tämä koskee myös siivousta. Esimerkiksi siivouksessa käytettävät kemikaalit, muovit ja hygieniatuotteet kasvattavat hiilijalanjälkeämme.

Ympäristövastuullisuustyössä tulee huomioida myös toiminnan epäsuorat ympäristövaikutukset, kuten yhteistyö asiakkaiden ja toimittajien kanssa. Coorin asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että ISO 14001-sertifioituna yrityksenä teemme aktiivista ja tuloksekasta ympäristövastuullisuustyötä, jonka tuloksia asiakkaamme voivat hyödyntää myös omissa vastuullisuusraporteissaan.

Innovaatiot ja ympäristövastuullisuustyö kulkevat käsi kädessä

Coor kehittää jatkuvasti eri menetelmiä ja pyrkii vastuullisella toiminnalla ja fiksuilla valinnoilla pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Emme ainoastaan testaa menetelmiä, vaan yhteistyössä toimittajien ja yhteistyökumppanien kanssa myös kehitämme niitä.  

Mikromuovipäästöt ovat globaali haaste. Olemme yhdessä start-up yritys Mimblyn kanssa kehittäneet Mimbox-järjestelmän, joka suodattaa suurimman osan pyykinpesukoneen poistoveden mikromuoveista ja näin estää niiden kulkeutumisen vesistöihin. Suodatuksen lisäksi menetelmä pienentää veden ja energian kulutusta.  Tämä on esimerkki pitkäkestoisesta ja menestyksekkäästä kehitystyöstä, jota teemme yhteistyössä kumppaniemme kanssa.

Vastuulliset hygieniatuotteet

Hygieniatuotteiden kehitys on viime aikoina ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Valistunut siivouskumppani osaa neuvoa, mitkä tuotteet ovat ympäristövastuullisia valintoja. Paperin ja saippuan tarvetta on vaikeaa poistaa kokonaan, mutta oikeilla valinnoilla voidaan vähentää ympäristövaikutuksia ja usein myös kustannuksia.

Voimme muun muassa tarjota kierrätyskartongista valmistettuja pehmopapereita, jonka laatu vastaa ensikuidusta valmistetun paperin laatua. Valikoimissamme on myös rei’itetty paperi, jonka käyttö testien mukaan vähentää paperinkulutusta.

Myös saippuan valinnalla on merkitystä. Kasvipohjainen, ympäristömerkitty vaahtosaippua on ainesosiltaan ympäristöystävällisempi, ja sen käytön myötä säästyy myös merkittävästi vettä – jopa yli 500 litraa saippuapakkausta kohden.

Mikromuovit ja muut muovit

Harva tietää, että oikeilla vaihtomattovalinnoilla voidaan tehokkaasti estää mikromuovien ja raskasmetallien kulkeutumista. Oikealla mattovalinnalla voidaan paitsi estää lian kulkeutumista sisätiloihin, myös sitoa aineita, joiden emme halua päätyvän vesistöihin. Ne jäävät kiinni mattoon, josta ne joko imuroidaan tai ne jäävät pesun yhteydessä suodattimeen. Onkin tärkeää, että siivouksen palveluntuottajalla on sopimus sellaisen mattotoimittajan kanssa, joka käyttää uusinta puhdistustekniikkaa ja jonka valikoimissa olevan matot on tehty kierrätysmuovista.  

Siivouksessa kulutetaan suuria määriä roskapusseja. Kun asiakkaan ja siivouspalveluiden tuottajan yhteistyö toimii, roskapussien määrää voidaan vähentää merkittävästi esimerkiksi poistamalla roskakorista muovipussi tiloista, joissa kertyy ainoastaan kuivaa roskaa, kuten toimistoista sekä kokous- ja saniteettitiloista.

Vuonna 2022 havahduimme myös siihen, että siivouksessa käytetään suuria määriä kertakäyttökäsineitä. Toimintatapojen muutoksen myötä olemme onnistuneet vähentämään kertakäyttökäsineiden määrää 54 prosentilla.

Kaikki on kiinni ihmisistä

Kaikkien Coorin innovaatioiden ja kehitystyön tavoitteena on viime kädessä huolehtia asiakkaiden tiloissa työskentelevistä ihmisistä ja lisätä heidän terveyttään, hyvinvointiaan ja tuottavuuttaan. Palveluntoimittajana ymmärrämme yritysten tarpeet ja huolehdimme osaltamme siitä, että heillä on parhaat olosuhteet tehdä oma työnsä hyvin.

Huolehdimme myös omien työntekijöiden hyvinvoinnista, tarjoamme koulutusta ja kehitämme menetelmiämme.

Valitsemalla Coorin sekä jatkuvan sitoutumisemme innovaatioihin ja toimintamme kehittämiseen varmistat toimitusketjusi vastuullisuuden. Yhdessä luomme vastuullisen tulevaisuuden toiminnoillemme.

Kaikki {{category}}