Siivouspalvelut

Puhdasta ilman kemikaaleja

Tersano-otsonivesisiivouksella on monia etuja: se on ympäristövastuullista ja turvallista sekä tilojen käyttäjille että niitä siivoaville. Lisäksi se säästää pakkausainemateriaaleja. Otsonivesi ei myöskään kerrostu eikä sitä tarvitse huuhdella.

Vastuullinen otsonivesisiivous

Siivouksessa on perinteisesti käytetty paljon erilaisia teollisesti valmistettuja puhdistusaineita: puhdistus- ja valkaisuaineita, liuottimia ja vahoja. Kemikaaleista kertyy jäämiä puhdistettuihin pintoihin ja hengitysilmaan. Lisäksi siivooja altistuu voimakkaille aineille ja saattaa saada iho- ja hengitysoireita. Nykyaikaisten siivousmenetelmien ansiosta vahvoja kemikaaleja ei siivouksessa kuitenkaan enää juurikaan tarvita.

– Kemikaaliton siivous yleistyy koko ajan, kertoo Coorin palveluasiantuntija Kaisa Özaydin. – Tersano-otsonivesisiivous perustuu veteen lisättyyn otsoniin, joka sitoo virukset, lian ja rasvan itseensä.

Kaikille pinnoille, kaikkiin kohteisiin

Otsonivesipuhdistus soveltuu kaikille vettä sietäville pinnoille ja kaikkiin kohteisiin, kuten toimistoihin, päiväkoteihin, kouluihin ja hotelleihin, joissa se korvaa kokonaan yleispuhdistusaineen ja myös desinfiointiaineen silloin, kun pinta on esipuhdistettu. Ainoastaan voimakkaan likaisiin kohteisiin, kuten autokorjaamoihin ja teollisuuskohteisiin, menetelmä ei sovellu. Lasi- ja metallipinnoilla, kuten hisseissä, otsonivesipuhdistuksella saadaan erittäin hyviä tuloksia. Aiemmin ne ovat vaatineet erikoispuhdistusaineita, jotka ajan saatossa ovat kerrostuneet ja kalvottuneet ja muuttaneet pinnat harmaiksi. Kerrostumattomuus onkin yksi otsonivesisiivouksen eduista.

Otsonivedellä siivotessaan siivooja laskee aamulla laitteistosta käyttöliuospulloon uuden veden. Yleispuhdistusainetta menee aina hukkaan, mutta otsonivettä siivooja valmistaa juuri sen määrän kuin hän tarvitsee, ja ylijäämäkin on vain vettä. Siivoojalle prosessi on sama kuin laskisi vettä hanasta, eikä suojaimia tarvita; suojakäsineitä käytetään ainoastaan mikrokuidun ja siivottavan lian takia.  Hänen ei tarvitse kantaa mukanaan kuin yhtä ainetta, kun aiemmin pulloja on ollut mukana kolme: yleispuhdistusaine, saniteettitilojen puhdistusaine ja lisäkostutusvesi. Lisäksi aine on täysin huuhteluvapaa – se on puhdasta vettä.

Asiakkaan näkökulma

Noli Studios tarjoaa joustavia majoitusratkaisuja yhdestä päivästä aina useamman kuukauden tai jopa vuosien majoittumiseen. Nolin kaikissa kolmessa kohteessa Katajanokalla, Sörnäisissä ja Myyrmäessä käytetään Tersano-otsonivesimenetelmää ylläpitosiivouksessa.

– Menetelmää testattiin aluksi Myyrmäen kohteessa, jossa pintojen puhtautta mitattiin ennen ja jälkeen siivouksen. Pinnat olivat siivouksen jälkeen täysin puhtaat, ja mittauksen jälkeen kaikki ylläpitosiivoukset kohteissa onkin hoidettu otsonivedellä. Siivouksen esihenkilöt ovat uuteen menetelmään tyytyväisiä, kertoo Nolin operaatiopäällikkö Amanda Enestam.

Parannus siivoojan työskentelyoloihin

Siivoojat ovat ottaneet Kaisa Özaydinin mukaan uuden menetelmän vastaan hyvin.

– Aluksi on ollut vähän epäuskoa menetelmän toimivuudesta ihan niin kuin silloin, kun mikrokuitupyyhkeet olivat uusi asia. Kun uusi siivousmenetelmä otetaan käyttöön, tulos ei näy heti, vaan pinnat saattavat olla aluksi laikukkaat, kun vanhat pesuainekerrostumat kuoriutuvat pois. Otsonivesisiivous kuitenkin helpottaa siivoojan työtä, koska hänen ei tarvitse enää tehdä monta siivousliosta, ja se helpottaa myös siivousaineiden tilaajan työtä.

Kaisa Özaydin odottaa kemikaalittoman siivouksen nopeaa yleistymistä lähitulevaisuudessa. Kysyntä pääkaupunkiseudulla on räjähänyt jo viimeisen puolen vuoden aikana.

– En yhtään pidä siivouskemikaaleista, ja tykkään tästä kehityssuunnasta valtavasti. Asiakkaat ovat valveutuneita ja kiinnostuneita ympäristöasioista. Uskonkin, että kemikaaliton siivous tulee olemaan kriteerinä julkisissa kilpailutuksissa parin vuoden sisään ja että 10 vuoden päästä siivouksessa käytetään ainoastaan otsonivettä ja erikoispuhdistusaineita. Ennustan, että myös kuluttajien puhdistusaineet tulevat muuttumaan.

Siivoukseen liittyviä artikkeleja

Kaikki {{category}}