Coor siirtyy käyttämään sähköautoja

Coor julkaisi kesällä siirtyvänsä sähkökäyttöisten autojen käyttöön koko konsernissa. Kunnianhimoisen tavoitteen takana ovat Coorin vastuullisuustavoitteet sekä vastuulliseen kuluttamiseen ja päästöjen vähentämiseen tähtäävät toimet.

Siirtyminen sähkökäyttöisten autojen käyttöön tapahtuu vaiheittain, ja siihen liittyy vielä haasteita, kuten latausverkon puutteellisuus. Pitkän tähtäimen tavoitteena on kuitenkin täysin fossiilivapaa ajoneuvokanta.

– Päätöksemme tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Haluamme myös viestittää asiakkaillemme ja työntekijöillemme, että olemme sanojemme mittaisia ja aidosti vastuullisia, Coorin sijoittajasuhde- ja talousjohtaja Klas Elmberg sanoo.

Coorin autokanta

Coor-konsernissa on kaiken kaikkiaan käytössä yli 1100 autoa. Valtaosa autoista on tuotantoautoja, joilla liikutaan eri asiakaskohteiden välillä ja kuljetetaan tarpeellisia työvälineitä. Suomessa autoja on reilu 130. Sähköautojen käyttöönotto ei tarkoita pelkästään käyttövoiman muutosta, vaan se muuttaa myös laajemmin liikkumistottumuksiamme. Ajot ja reitit on suunniteltava tarkemmin, ja lataukset on aikataulutettava.

Coorin Hoas-asiakkuudessa on loppukesästä lähtien ollut käytössä ladattava hybridiauto. Auto on hankittu siivoojalle, joka liikkuu Espoon keskuksen ja Kilon välissä. Ajokilometrejä kertyy päivässä noin 40, mikä mahdollistaa auton ajamisen pelkästään sähköllä.

– Auto on kiva ja hiljainen. Se on suorastaan niin hiljainen, että se koettiin turvallisuusongelmaksi, mutta jälkikäteen asennettu peruutushälytin ratkaisi ongelman, kertoo palvelupäällikkö Andrus Kalm.

Latausverkon puutteellisuus on yksi haaste, joka viivyttää sähköautoihin siirtymistä. Päämäärä on kuitenkin asetettu, ja sen eteen tehdään töitä suunnitellusti.

Lisätietoja:

Marcus Karsten, toimitusjohtaja, Coor Suomi, puh. 010 234 3422