Coor SmartLaundry yhteistyössä Mimblyn kanssa – vastuullista pyykinpesua

Coor on yhdessä startup-yritys Mimblyn kanssa kehittänyt Mimbox-järjestelmän, joka suodattaa suurimman osan pyykinpesukoneen poistoveden mikromuoveista ja näin estää niiden kulkeutumisen vesistöihin. Suodatuksen lisäksi menetelmä pienentää veden ja energian kulutusta. International Facility Management Association (IFMA) palkitsi Mimboxin kiinteistöpalvelualan vuoden innovaationa vuonna 2021.

Ota yhteyttä
Innovative industrial machinery | Startup machinery | Coor

Säästä vettä älykkäällä pyykinpesuratkaisulla

Coor SmartLaundry on kehitetty yhteistyössä Mimblyn kanssa. Järjestelmä koostuu tasausaltaasta ja Mimboxista, joka kytketään veden- ja sähkönsyöttöön. Pesukoneen huuhteluvesi kulkee suodattimen läpi, jossa mikromuovit suodatetaan siitä pois. Huuhteluveden laatu analysoidaan, ja jos se on riittävä, Mimbox aloittaa puhdistusprosessin. Kun pesukone ottaa lisää vettä, se käyttää kierrätettyä, suodatettua ja puhdistettua huuhteluvettä. Jos huuhteluveden puhtaus ei analysoitaessa ole riittävä, suodatettu vesi menee viemäriin.  

Onko meidän pestävä pyykkiä juomavedellä?

”Ei”, sanovat Mimblyn perustajat. Lukuisten tarkkojen laskelmien ja valmistettujen prototyyppien jälkeen he ovat kehittäneet järjestelmän, jonka avulla pyykinpesussa voidaan saavuttaa samat lopputulokset kuin puhdasta juomavettä käyttämällä, mutta joka säästää ympäristöä kierrättämällä pesukoneen huuhteluvettä ja suodattamalla suurimman osan mikromuoveista sekä estämällä niiden kulkeutumisen vesistöihin. Mimbox säästää sekä ympäristöä että kustannuksia.

Mimbox – vastuulliseen palveluntuotantoon

On tärkeää, että työntekijöidemme käytössä ovat tehokkaimmat ja ergonomisimmat työkalut, joiden avulla he voivat tarjota parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme. Siksi käytämme siivouksessa mikrokuitumoppeja ja -pyyhkeitä, joiden avulla voimme puhdistaa valtaosan pinnoista kemikaalittomasti. Mikrokuidut myös vähentävät liukastumisriskiä. Käyttämämme laadukkaat mikrokuitumopit ja -pyyhkeet voidaan pestä yli 500 kertaa ennen, kuin ne pitää vaihtaa. Mimboxin avulla ne voidaan pestä huomattavasti pienemmälle vesimäärällä ja suodattamalla suurimman osan mikromuoveista. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme vastuullisia ratkaisuja.

Tutustu myös muihin älykkäisiin ratkaisuihimme.

Kaikki {{category}}

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää innovaatioista!

Coorin myyntijohtaja | Coor

Petri Jormanainen

myyntijohtaja