Kesätyö

"Parasta oli että tekemistä riitti"

Julia siivosi Coorilla toimisto- ja laboratoriotiloja sekä käytäviä ja taukotiloja.

Julia Hakkarainen

Julia Hakkarainen, 25, lähetteli keväällä ahkerasti kesätyöhakemuksia eri paikkoihin. Maaliskuussa hakemus lähti myös Coorille, josta hän saikin pian kutsun videohaastatteluun, ja päivä haastattelun jälkeen kesätyöpaikka Kuopion alueen siivoustiimissä vahvistettiin.

– Haastattelu oli vähän jännittävä kokemus, vaikka Teams ja muut videohaastattelutyökalut olivat jo aiemmin tulleet tutuiksi. Haastattelutilanne on kuitenkin aina vähän erilainen, kun ei ole paikan päällä, Julia kertoo haastattelukokemuksestaan.

Julialle on kertynyt työkokemusta jo monesta paikasta aiemmin, ja hän on työskennellyt muun muassa Kuopion kaupungin viriketyöntekijänä, hampurilaisravintolassa, huonekalukaupassa ja siivoojana. Coorilla hän teki  toimisto- ja laboratoriosiivousta sekä siivosi taukotiloja ja käytäviä. Työtä tehtiin enimmäkseen työkaverin kanssa, mutta kesälomien aikaan Julia siivosi myös itsekseen. Parasta kesätyössä oli se, että tekemistä riitti koko ajan ja sai itse päättää, missä järjestyksessä työt hoiti.

– Alkuun haastavinta olivat tosi aikaiset heräämiset, ja vaikka olenkin aamuihminen, väsymys painoi välillä. Aikaisempaan rytmiin tottui kuitenkin nopeasti, Julia kertoo.

Julia oli tyytyväinen työhönsä saamaan perehdytykseen. Ensimmäiset kolme viikkoa hän kulki yhdessä työkaverin kanssa, sai esitettyä kysymyksiä ja kirjoitteli ylös asioita.

Julia valmistuu joulukuussa fysioterapeutiksi ja toivoo löytävänsä valmistumisensa jälkeen oman alansa töitä mieluiten kotikaupungistaan Kuopiosta. Hän suhtautuu kuitenkin avoimin mielin myös mahdolliseen maisemanvaihdokseen.

Kaikki {{category}}