Haku

Coorin tuotannon ylösajo etenee suunnitellusti Karoliinisessa sairaalassa

Tukholman uuden Karoliinisen sairaalan käyttöönotto kasvattaa merkittävästi Coorin palvelutoimeksiantoa kohteessa, ja toimenpiteet palvelutuotannon käynnistymisen osalta etenevät suunnitellusti. Vuonna 2010 käynnistyneessä, ennätyksellisen suuressa elinkaarihankkeessa on työskennellyt alusta alkaen Coorin asiantuntijoita, ja toimeksianto on kasvanut asteittain eri rakennusten valmistuttua. Pysäköintitalo valmistui vuonna 2012 ja tekniikkarakennus vuonna 2014, mutta eniten palvelutuotannon ylösajoa kiihdyttää itse sairaalarakennuksen käyttöönotto.

 

Vuoden 2016 alussa hankkeessa työskenteli noin 45 coorilaista, ja kevään aikana on rekrytoitu 100 uutta työntekijää. Kun koko sairaala on toiminnassa vuonna 2018, asiakkuudessa työskentelee noin 350 coorilaista. Sopimuksessa on kiinteähintainen osuus, joka on sairaalan valmistuttua suuruudeltaan noin 38 miljoonaa euroa (350 miljoonaa Ruotsin kruunua) vuodessa. Sopimus mahdollistaa myös hankevolyymien kasvattamisen sekä sairaalan kaupallisesta toiminnasta saatavat tulot. Sopimuksen mukaan Tukholman läänin sairaanhoitopiiri maksaa vain täysin toimivasta sairaalasta, ja jos jotkin tilat alittavat sairaanhoitopiirin vaatimustason, korvausta pienennetään vastaavasti.

– Tehtävänämme on kehittää ja toimittaa sairaalalle ja sen käyttäjille laadukkaita palveluratkaisuja, jotka ovat tehokkaita, turvallisia ja ekologisia. Tositoimiin päästään koko sairaalan käyttöönoton jälkeen. Nyt keskitymme yhdessä Karoliinisen sairaalan kanssa muuttoon sekä ensimmäisten potilaiden saapumiseen myöhemmin tänä vuonna. Tämä on meille erittäin tärkeä toimeksianto, ja on hienoa ja jännittävää päästä vihdoin toteuttamaan kaikkia suunnitelmiamme, toteaa Coorin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Mikael Stöhr.

Taustaa:

Tukholman läänin sairaanhoitopiiri sekä Skanskan ja Innisfreen omistama Swedish Hospital Partners -hankeyhtiö (SHP) solmivat vuonna 2010 sopimuksen, jossa palveluntoimittajaksi valittiin Coor. Coorin tehtävänä on kehittää, koordinoida ja toimittaa uuden Karoliinisen sairaalan kiinteistö- ja käyttäjäpalveluita. Palveluista voidaan mainita kiinteistöhuolto ja kunnossapito, turvallisuusratkaisut, energiapalvelut, pysäköintipalvelut, siivous, logistiikka, henkilöstöravintolat, postinkäsittely sekä asiakaspalvelu ja käyttötuki. Sopimus kestää vuoteen 2040 saakka, ja siinä on mekanismeja, jotka varmistavat hintojen markkinalähtöisyyden.

Lisätietoja ja lehdistökuvia uudesta Karoliinisesta sairaalasta: www.nyakarolinskasolna.se

Mikael Stöhr, toimitusjohtaja ja konsernijohtaja, Coor Group,
+46 10 559 59 35, mikael.stohr@coor.com

Åsvor Brynnel, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Coor Group,
+46 10 559 54 04, asvor.brynnel@coor.com