Työnantajien on panostettava houkutteleviin toimitiloihin

Pandemian jälkeen työnantajien on panostettava houkutteleviin ja tarkoituksenmukaisin toimistotiloihin, jotka vastaavat työntekijöiden tarpeita. Jos toimistoon ei tehdä parannuksia, 36 % työntekijöistä harkitsee työnantajan vaihtamista. Luku on peräti 47 prosenttia 18–30-vuotiaiden ikäryhmässä. Kolme viidestä yrityksestä suunnitteleekin parhaillaan rakennemuutoksia uusien vaatimusten mukaisesti. Tämä käy ilmi Coorin keväällä 2022 teettämästä  kyselystä, johon osallistui 1 300 pohjoismaista päättäjää ja työntekijää.

– ­On selvää, että toimistoympäristöihin kohdistuu nyt aivan uudenlaisia toiveita, vaatimuksia ja tarpeita, Coor Suomen toimitusjohtaja Marcus Karsten kommentoi kyselyn tuloksia. Kyselyn mukaan joka kolmas työntekijä on valmis vaihtamaan työnantajaa, jos toimistoympäristöä ja toimistotyöskentelyn tapoja ei mukauteta vastaamaan henkilöstön toiveita.

Työnantajien uusi pulma: huomioidako työntekijöiden vai liiketoiminnan tarve?

– Olemme havainneet suuria eroja eri yritysten hybridityöskentelyä koskevien toimintamallien välillä. Samalla olemme huomanneet myös sen, että mikään malli ei ole toinen toistaan parempi. Toisin sanoen ei ole selkeitä merkkejä oikeasta tai väärästä tavasta, vaan kaiken keskiössä on oltava yrityksen ja työntekijöiden ainutlaatuiset tarpeet, Coor Suomen strategia- ja asiakaskokemusjohtaja Matias Bäckström sanoo.

Erityisesti nuorempien työntekijöiden osalta näkyy selkeästi se, että työntekijän tulee itse voida valita, missä työtään tekee. Tällä hetkellä kuitenkin vain suhteellisen harva yritys tarjoaa täyden valinnanvapauden. Coorin näkemyksen mukaan yritysten tulisi lisätä joustavuutta varmistaakseen työntekijöiden pysyvyyden.

– Toisin sanoen pelissä on paljon. Yhä useampien yritysten on alettava ymmärtää työympäristön ja työpaikan merkitys lahjakkuuksien houkuttelemisessa ja pitämisessä, Marcus Karsten toteaa.

Palvelu osana kokemusta: ”Toimiston on voitettava kotiympäristö”

Tutkimuksen mukaan 52 % päättäjistä kokee, että toimistolle on vaikea saada houkuteltua riittävästi henkilöstöä. Monet yritykset tarkastelevatkin parhaillaan hybridityön malliaan ja valmistelevat muutoksia toimistotiloihin. Työpaikalla tarjottavat palvelut ovat tärkeä osa ratkaisua.

– Tarjotkaa erinomaista palvelua, sillä toimistoympäristön täytyy yksinkertaisesti voittaa kotiolosuhteet. Toimistolle tulon on oltava työntekijöiden valinta – ei siksi, että heidän on pakko, vaan koska he haluavat, Marcus Karsten sanoo.

Tietoa tutkimuksesta:

Tutkimusyritys United Minds toteutti Coorin toimeksiannosta kyselyn huhti-toukokuussa 2022, jolloin yli 1 300 päättäjältä ja työntekijältä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa kysyttiin heidän näkemyksiään työstä ja tulevaisuuden työpaikoista. Lisätietoa osoitteessa: https://www.coor.fi/palvelut/tulevaisuuden-tyoymparisto/

Tutkimusraportti on katsottavissa tästä. 


Webinaari 8.9.2022 klo 1011

Coor järjestää yhteispohjoismaisen webinaarin torstaina 8.9. klo 10–11 Suomen aikaa. Webinaarissa kerromme lisää siitä, miten työntekijöiden ja yritysten uusiin, työympäristöjä koskeviin tarpeisiin voidaan vastata. Tulevaisuuden työpaikoista ovat keskustelemassa mm. Coorin, Fiskarsin ja Storebrandin asiantuntijat. Webinaari on katsottavissa jälkikäteen osoitteessa coor.fi. Webinaariin voi ilmoittautua tästä.

Lisätietoja antavat:

Matias Bäckström, strategia- ja asiakaskokemusjohtaja, Coor Suomi
matias.backstrom@coor.com, puh. 040 522 4140

Jan Mäkelä, myyntijohtaja, Coor Suomi
jan.makela@coor.com, puh. 010 234 3598

Oscar Stjernborg, (tutkimusvastaava), Coor Advisory, Coor Group
oscar.stjernborg@coor.com, puh. +46 76 761 2353