Kesätyö

"On ollut mielenkiintoista nähdä, miten asioita oikeasti tehdään"

Idan kesätyöhön kuului tarjouspyyntöjen lähettämistä, alihankkijoiden kartoittamista, sopimusten laatimista ja tilannekatsauksien pitämistä.

Ida Miettinen

Ida Miettisellä, 24, on takanaan neljä vuotta Turun kauppakorkeakoulussa, jossa hän opiskelee toimitusketjujen johtamista ja on erityisesti keskittynyt hankintaan. Kun hankinnan professori otti kesällä yhteyttä ja kysyi hänen kiinnostustaan kesätyöstä Coorin hankinnassa, Ida ei epäroinyt.

Kesätyö Coorin hankinnassa oli Idan ensimmäinen oman alan asiantuntijakesätyö. Ennen tätä kesää hän oli tehnyt seitsemän vuoden ajan töitä ravintola-alalla, ja hänellä oli kokemusta myös pankin asiakaspalvelusta.

Idan kesätyöhön kuului tarjouspyyntöjen lähettämistä, sopivien alihankkijoiden kartoittamista, alihankintasopimusten laatimista ja tarvittaessa tilannekatsauksia palvelupäälliköiden kanssa. Ida kuvailee itseään ratkaisukeskeiseksi ja hyväksi sietämään painetta, mistä on apua hankinnan tehtävissä, joissa kohdataan päivittäin erilaisia tilanteita ja asioita pitää ratkaista lyhyellä varoitusajalla.

– Minulla ei ollut konkreettisia odotuksia kesätyöpestistä, koska hankinta on hoidettu eri yhtiöissä niin eri tavoin. Opiskeluissa keskitytään paljon fyysisten tuotteiden prosessiin, ja Coorilla palveluntarjoajana hankintatoiminto on vähän erilainen. On ollut tosi mielenkiintoista päästä näkemään, miten asioita oikeasti tehdään ja olen oppinut paljon lyhyessä ajassa, Ida kuvailee.

Kiinnostavinta – ja samalla haasteellisinta – kesätyössä olivat neuvottelut, koska niitä ei pysty oppimaan koulun penkillä. Myös sopimusten tekeminen oli opettavaista. Idalla ei kuitenkaan ollut erityisiä lempitehtäviä, vaan kaikki tehtävät olivat kivoja ja kiinnostavia. Kesätyö antoi paljon inspiraatiota Idan tulevaisuuden uralle ja vahvisti sen, että hän opiskelee oikeaa alaa.

Kaikki {{category}}