Haku

"Aulapalvelutyöntekijältä edellytetään luovuutta"

Siirin kesätyöhön on kuulunut eri aulojen kesälomasijaistusta eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Siiri Odia, 21, on työskennellyt eri aulojen kesälomasijaisena ympäri Helsinkiä ja Espoota. Työnimikkeitä Siirillä on ollut yhtä paljon kuin kohteitakin, ja hän on kesän aikana ollut muun muassa aulapalvelija, vastaanottovirkailija, toimistokoordinaattori ja toimistoassistentti. Työn sisältö vaihtelee suuresti kohteesta riippuen, ja se sisältää usein esimerkiksi postitusta, tilaustenhallintaa, vieraiden kulkulupien järjestämistä, henkilökunnan syntymäpäivien muistamista ja muita hallinnollisia toimistotehtäviä.

Haastattelun aikana Siirille raportoitiin öljyä vuotavista autoista, ja hän sanookin aulapalveluhenkilön työn olevan monipuolista ja yllätyksellistä.

”Työ vaatii luovuutta ja luovimistaitoja, eikä kaikkiin yllättäviin tilanteisiin löydy valmiita toimintaohjeita”.

Siirillä on kokemusta muun muassa kuntosalin, henkilöstöetuyrityksen sekä lentokentän business loungen asiakaspalvelusta. Mieluisan työn löytäminen on kuitenkin korona-aikaan ollut haasteellista, ja Siiri on iloinen siitä, että ylipäätään on löytänyt kivaa työtä. Hän pitää asiakaspalvelusta ja ihmishenkisestä työstä sekä siitä, että saa itse miettiä työn aikataulut ja hoitaa asiat sillä tavalla kuin omasta mielestä on tehokkainta.

”Kiertävä työ on ollut kiva kesätyönä, mutta pidemmän päälle haluaisin ehkä tehdä jotain vähän pysyvämpää. Jokainen kohde on ollut omanlainen, ja minun on pitänyt kehittää keinot omaksua uudet asiat nopeatempoisesti.”

Kesätyössään Coorilla Siiri on työskennellyt isojen yhtiöiden auloissa, ja hän arvostaakin kokemusta siitä, miltä tuntuu työskennellä suuremmille yrityksille. Hän on myös oppinut, että pitää työstä, jossa saa toimia ja tehdä aktiivisesti asioita. Siirin tulevaisuuden haaveisiin kuuluvat myös opinnot Helsingin yliopistossa.