Kesätyö

"Parasta työssäni on, kun saan työskennellä itsenäisesti"

Kiinteistöpalveluala pitää huolta maamme suurimmasta varallisuuserästä, kiinteistöistä. Ala on yksi suurimpia kesätöiden tarjoajia ja nuorten työllistäjiä. Kesällä 2022 ala työllisti yli 6000 kesätyöntekijää ja tänä kesänä paikkoja on ollut tarjolla huomattavasti enemmän. Monelle nuorelle kiinteistöpalvelualan työpaikat ovatkin ensimmäisiä kosketuksia työelämään.

Coorin kesätyöntekijä

Pohjoismaissa toimiva, 1200 henkilöä työllistävä Coor tarjoaa tänä kesänä lähes sadalle nuorelle kesätyöpaikan Suomessa.

- Saimme tänä vuonna ennätysmäärän kesätyöhakemuksia. Olen iloinen, että pystymme tarjoamaan monille taitaville nuorille kesätyön. Kiinteistöpalvelualalle tarvitaan paljon uusia osaajia, ja kesätyökokemuksen tarjoaminen nuorille on siksi erityisen tärkeää, Coorin henkilöstö- ja viestintäjohtaja Marie Styf-Mannonen sanoo.

Yksi Coorin kesätyöntekijöistä on viime syksynä Suomeen opiskelemaan saapunut Wallace Njuguna. Kotimaassaan Keniassa tietojenkäsittelyä opiskellut Wallace kuuli Suomen hyvästä koulutustasosta ja monista mahdollisuuksista, ja päätti hakea opiskelemaan Metropolia Ammattikorkeakouluun.

Kesätyö löytyi oman aktiivisuuden avulla

Aurinkoinen ja puhelias Wallace löysi kesätyöpaikan Coorista suositusten perusteella. Hänellä oli tapana kertoa etsivänsä kesätyöpaikkaa aina kun kohtasi eri tilanteissa ystävällisiä ihmisiä. Yksi tällainen keskustelukerta muutti hetkessä Wallacen kesän suunnitelmat, kun Coorissa töissä oleva kaveri kehotti soittamaan oikealle henkilölle. Nopean keskustelun päätteeksi Wallace sai kutsun haastatteluun, ja nyt hän on jo kuin kotonaan siivoustyössä Otaniemessä.

- Työtehtäviini kuuluu muun muassa toimistotilojen, neukkareiden ja keittiöiden puhtaanapito. Kun rakennuksen ravintola sulkeutuu, siivoan ruokapöydät ja lattiat. Tarkistan päivittäin, että vessoissa on käsipyyhkeitä ja muita tarvikkeita riittävästi. Teen työtä, jotta asiakkaat ovat onnellisia. Silloin yritys hyötyy ja minäkin hyödyn, kiteyttää Wallace ajatuksiaan.

- Parasta työssäni on, kun saan työskennellä itsenäisesti. Rakastan sitä, miten ystävällisiä kaikki ihmiset täällä minulle ovat. Kaikki sanovat minulle hei ja hymyilevät, ja se tekee työstäni helppoa. Pidän myös siitä, kun saan työstäni palautetta. Kotimaassani Keniassa ihmiset eivät ole yhtä avoimia, vaan palaute mennään kertomaan esihenkilölle. Suomessa tykkään siitä, kun ihmiset ovat avoimia ja kertovat suoraan minulle, jos jotakin pitäisi tehdä paremmin tai toisella tavalla. Avoimuus motivoi minua tekemään työni myös paremmin, kertoo Wallace.

Vihreä Suomi, kävelyretket luonnossa, musiikin kuuntelu ja vaikka Linnanmäellä kulkeminen ovat asioita, joita Wallace tykkää tehdä vapaa-ajallaan. Mutta mitä hän ikinä tekeekään tai kokeekaan, kertoo hän tekevän sen aina suurella intohimolla.

Tämä kesätyötarina on julkaistu alunperin Kiinteistötyönantajat ry:n verkkosivuilla.

Kaikki {{category}}