Raija Peltomaa: Ympäristöystävälliset toimintatavat ovat yhteinen vastuumme

Palvelupäällikkömme Raija Peltomaa palkittiin vuoden 2023 Coor Awardseissa konsernin Vuoden ympäristöteko -palkinnolla.

Raija Peltomaa voitti Coor Awards-palkinnon

Raija Peltomaan saama palkinto pohjautuu kekseliääseen, kierrätysmateriaaleista rakennettuun peliin, jonka avulla harjoitellaan lajittelua. Peli sai innostuneen vastaanoton Raijan asiakaskohteessa, ja sitä valmistettiin useampi kappale kohteessa pelattavaksi. 

Ympäristövastuullisuus arjessa

– Työkuvani on laaja, ja minulle on aina ollut mielekästä se, että toimintaa pääsee kehittämään, kertoo Raija, jolla tulee ensi kesänä 30 vuotta täyteen Coorissa.

– Ympäristövastuullisuus ilmenee omassa ja tiimini toiminnassa ihan kaikessa. Pienillä teoilla voidaan saada suuri vaikutus, kun huomioidaan kaikkea toimintaamme arjessa. Kiinnitämme huomiota esimerkiksi materiaalien uusiokäyttöön, kuten postituksessa kerättäviin pakkausmateriaaleihin. Pohdimme vuokraus- ja lainausvaihtoehtoja sen sijaan, että ostaisimme aina uutta, ja kuljetusjärjestelyissä huomioimme ympäristöystävällisimmät ajotavat ja -reitit. Kaikki työntekijät perehdytetään jätteiden lajitteluun, ja olemme toistemme apuna. Ympäristöystävälliset toimintatavat ovat yhteinen vastuumme.

– Teemme jatkuvaa kehitystyötä asiakkaalle, ja teema on säännöllisesti esillä niin asiakastapaamisissa kehitystyön ja -toimenpiteiden näkökulmasta kuin esimerkiksi asiakastapahtumia suunniteltaessa ja toteutettaessa, Raija sanoo.

Oma esimerkki on tärkeä

Raija kokee, että omalla esimerkillä pystyy vaikuttamaan tiimiläisten toimintaan:

– Kun esihenkilö suhtautuu jätteisiin siten, että ne eivät ole vain roskia, vaan niiden kierrätystä tulee aidosti miettiä esimerkiksi siivouksen yhteydessä, voi se herättää työntekijätkin pohtimaan asiaa omilla tahoillaan arjessa, ja tekemään muutoksia tapoihinsa.

Kun tieto Coor Awards -voitosta tuli, tunsi Raija iloa ja ylpeyden tunnetta aikaansaannoksesta, joka itselle tuntui pieneltä keksinnöltä.

– Pelasimme kierrätyspeliä Coor Awards -palkintogaalassa muiden maiden edustajien kanssa. Pelatessa oli hetki, jolloin muut totesivat, että eivät olleet tulleet ajatelleeksi sitä, että oikeanlaisen kierrätyksen ja lajittelun osaaminen on yllättävän haastavaa ja että pelin yhteydessä tosiaan oppii, kun joutuu pohtimaan, mihin mikäkin lajiteltava esine kuuluu. Se hetki, kun muut hoksasivat pelin idean ja tarkoituksen, jäi mukavasti mieleen, Raija kertoo. 

Kaikki {{category}}