Coor ja Hoas sopivat talkkaripalvelujen tuottamisesta

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas toi talkkarit takaisin asuinkiinteistöihin vuonna 2016. Talkkarihenki saa jatkoa, kun Coor ja Hoas solmivat sopimuksen kiinteistönhoito- ja siivouspalveluiden toimittamisesta pääkaupunkiseudulla sijaitseviin opiskelija-asuntokohteisiin. Sopimusmalli ravistelee kiinteistöpalvelualan perinteisiä palveluiden ostamisen tapoja. 

Uuden mallin mukaisesti Coorin palvelutiimi vastaa ainoastaan Hoas-kiinteistöistä eikä tee töitä lainkaan muille asiakkaille – entisaikojen talonmiesten tapaan. Kohteessa työskentelevän henkilöstön halutaan keskittyvän täysipainoisesti Hoasin taloihin ja sitoutuvan niiden kokonaisvaltaiseen hoitoon. Henkilöstön perinteiset vain siivoukseen, ulkoaluehoitoon tai kiinteistöhuoltoon rajatut tehtävänkuvat yhdistetään. Mallissa jäävät taka-alalle myös yleisesti kiinteistöpalveluhankintoihin kiinteästi liittyvät vaatimukset kuten tarkat palvelukuvaukset ja tekniset huoltokirjaraportoinnit. Ennalta tarkkaan määriteltyjen laatutasojen asettamisen ja seurannan sijasta laatuvaatimus täyttyy, kun asuinkohteet ovat kunnossa ja asukkaat tyytyväisiä huoltoon. Coorin ja Hoasin välinen sopimus kattaa noin 30 asuintaloa, joissa on noin 2 300 asuntoa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

”Haluamme kiinteistöihimme palveluvastaavia, jotka ovat sitoutuneita talon huoltoon, tuntevat vastuullaan olevien talojensa asiat kuin omat taskunsa sekä havainnoivat jatkuvasti ympärillään tapahtuvia asioita”, kiinteistöjohtaja Kim Lindholm Hoasilta kuvailee ja antaa käytännön esimerkin: ”Jos lunta tupruttaa taivaan täydeltä, silloin koko palvelutiimi esimiehet mukaan lukien keskittyy vain lumitöihin ja aikatauluttaa muut työnsä uudelleen. Kyse on jatkuvasta reagoinnista ja sen kautta asukasviihtyvyyden ja laadun varmistamisesta.”

Uusia vaatimuksia rekrytoinnille

Huhtikuun alussa alkava yhteistyö Hoasin kanssa edellyttää Coorilta täysin uusien toimenkuvien määrittämistä, mikä asettaa uudenlaisia vaatimuksia myös henkilöstön rekrytoinnille. Coor työllistää Suomessa noin 1 200 kiinteistöpalvelualan ammattilaista ja palkkaa kevään kuluessa Hoasin palvelutiimiin noin 10 uutta henkilöä.

”Henkilöstömme koostuu siivouksen ja kiinteistöhuollon ammattilaisista, jotka suurimmaksi osaksi tällä hetkellä toimivat joko siivoustehtävissä tai kiinteistöhuollon parissa. Nyt avautuu oiva työmahdollisuus henkilöille, joilla on halu ja valmius yhdistää nämä kaksi tehtäväaluetta. Haemme Hoasin kohteisiin sopivia henkilöitä, joilla on rautainen palveluasenne ja palava halu oppia uusia asioita. Odotan innolla, että pääsemme rekrytoimaan uusia, talkkarihenkisiä osaajia alalle”, liiketoimintayksikön johtaja Jaska Mertaharju Coorilta sanoo.

 

Lisätietoja:
 

Jaska Mertaharju, liiketoimintayksikön johtaja, Coor
puh. 010 234 6158, jaska.mertaharju@coor.com

Kim Lindholm, kiinteistöjohtaja, Hoas
puh. 050 323 2937, kim.lindholm@hoas.fi

 

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä 9 400 ja asukkaita noin 18 500. www.hoas.fi