Työntekijämme

"Työni on tehty hyvin silloin, kun siniset valot eivät vilku"

Janne Häkkinen on työskennellut Karhulan teollisuuspuiston turvallisuuden hyväksi jo yli 30 vuotta. Hän toimii alueen palo- ja turvallisuuspäällikkönä.

Janne Häkkinen

Janne Häkkinen on huolehtinut Karhulan teollisuuspuiston turvallisuudesta jo vuodesta 1989 lähtien, kun hän nuorena poikana tuli alueelle töihin vartijaksi. Työympäristö on säilynyt samana, ja Janne on vuosien varrella kehittänyt omaa ammattitaitoaan turvallisuusalan yleisasiantuntijaksi. Hän on koulutukseltaan palopäällikkö, mutta käynyt sen lisäksi useita turvallisuusalan koulutuksia.

Palo- ja turvallisuuspäällikön toimenkuva

Karhulan teollisuuspuiston palo- ja turvallisuuspäällikön työhön kuuluu kaikki, mikä liittyy alueen turvallisuuteen: palokunnan hälytys- ja huoltotoiminnan johtaminen, turvallisuuskoulutukset ja muut asiantuntijatehtävät sekä turvajärjestelmien ylläpito. Palokunnalla on Karhulassa pitkät perinteet, ja se on toiminut yhtäjaksoisesti jo 1890-luvulta alkaen. Jannen lisäksi palokunnassa työskentelee palomestari, palomies sekä osa-aikaisia työntekijöitä, kaikkiaan 13 henkilöä. Kalustona palokunnalla on kaksi isoa sammutusautoa sekä yksi johto- ja huoltoauto.

”Työn luonne on ennaltaehkäisevää. Työ on tehty hyvin silloin, kun siniset valot eivät vilku”, Janne toteaa.

Vaikka työn pääpaino onkin Karhulassa, Janne pitää alan koulutuksia Coorin ja asiakkaiden toimipisteissä muuallakin. Kurssivalikoimaan kuuluvat esimerkiksi tulityö-, työturvallisuus- ja alkusammutuskoulutukset, poistumisturvallisuus- ja evakuointiharjoitukset, palotarkastukset sekä turvallisuuskävelyt. Eri asiakkaiden käytäntöjen ja toisenlaisten työympäristöjen näkeminen avartaa Jannen mukaan hänen omaa kokemuspiiriään.

Tulipalon sattuessa Karhulan teollisuuspuistossa

Tulipalon sattuessa Karhulan teollisuuspuiston alueella hätäkeskus antaa hälytyksen yrityspalokunnalle, ja yksikkö lähtee liikkeelle mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Työtä tehdään yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa. Vuosittain tehtäviä on 150–200.

”Eniten olen ylpeä onnistumisista isoissa tulipaloissa. Alueella on kerran pelastettu muun muassa yksi tehdas”, Janne sanoo.

Jannen tavoitteena on kehittää palokunnan omaa toimintaa ja asiakkaiden turvallisuustietoisuutta. Hän näkee, että turvallisuuskulttuurissa on tapahtunut vuosien saatossa muutos, ja asiakkaat ovat turvallisuusasioissa nykyään tietoisempia ja vaativampia. Aiemmin Karhulan teollisuusalueella oli joka toinen vuosi isoja tulipaloja, ja niistä ollaan aktiivisella turvallisuustyöllä nyt päästy pois, joskin pieniä sähkökeskuspaloja sattuu vieläkin.

Toiminnan kehittäminen on lähellä Jannen sydäntä, ja turvallisuusala tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Coorissa hyvää ovat selkeät toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet; on maalit joita kohti mennään.

”Coor on iso talo ja meillä on paljon asiantuntijoita, joilta saa tarvittaessa apua”, Janne toteaa.

Kaikki {{category}}