Työntekijämme

”Oikea asenne ja tekemisen meininki kantavat pitkälle”

Raakel Piironen työskentelee ison yrityksen vastaavana aulapalveluhenkilönä.

Coorin aulapalvelutyöntekijä

Raakel Piirosen työhön vastaavana aulapalveluhenkilönä kuuluu vieraiden vastaanottamista, postin lähettämistä, vastaanottoa ja lajittelua, tavaratilausten ja huoltopyyntöjen tekemistä sekä laskutusta. Hän yrittää aina ratkaista asiakkaan kaikenlaiset ongelmat.

”Pidän siitä, että tämä on intiimi toimisto, jossa toimii ainoastaan yksi yritys. Olen oppinut tuntemaan asiakkaat, ja pystyn sen vuoksi palvelemaan heitä paremmin. Yksi tykkää, että postit vie tiettyyn paikkaan, toinen taas siitä, että tietyt dokumentit skannataan valmiiksi”, Raakel kuvailee työtään.

Tärkeintä on palveluasenne

Tärkein aulapalvelutyöntekijältä vaadittava ominaisuus on palveluasenne. Raakel kertoo, että Coorin tähtiasenne ja tekemisen meininki kantavat pitkälle työssä. Työssä onnistuu, kun hyvällä mielellä tekee parhaansa sen eteen, että asiakkaan arki rullaa mahdollisimman helposti.

”Olen oman elämäni kiinteistönhoitaja, ja teen tarvittaessa esimerkiksi lumitöitä, vaikka ne eivät tehtävänkuvaani kuulukaan. Kerran korjasin puhelinneuvonnan avulla vuotavan hanan, kun ongelma on tärkeää saada ratkaistua nopeasti. Pidän työssäni siitä, että rutiinit muodostavat työpäivän rungon, mutta sen ympärille tulee joka päivä yllättäviä tekijöitä, joissa pääsen käyttämään ongelmanratkaisutaitojani”, Raakel kertoo.

Kiinteistöpalvelualalla on hyvät etenemismahdollisuudet

Raakel tuli kiinteistöpalvelualalle vuosia sitten kesätyöntekijäksi siivouspalveluihin. Lukion jälkeen hän sai vakituisen työpaikan Coorilta siivoojana.

”Minulla ei ollut lukion jälkeen halua jatkaa opintoja, ja oivalsin, että voisin rakentaa tulevaisuuttani siivoustyön ympärille. Tein monta vuotta töitä siivoojana; meillä oli kiva työporukka ja sain organisoida työtäni tosi vapaasti. Suoritin työn ohella Amiedussa oppisopimuskoulutuksella puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon”, Raakel sanoo.

Raakel luonnehtii kiinteistöpalvelualaa monipuoliseksi ja sanoo, että etenemismahdollisuudet alalla ovat hyvät, jos motivaatiota ja kiinnostusta riittää.

”Olin miettinyt, että aulapalvelutyö voisi sopia minulle, koska olen sosiaalinen ja tykkään auttaa ihmisiä. Kun muutaman siivoustyövuoden jälkeen uskaltauduin hakemaan avointa tehtävää, Coorissa nähtiin potentiaalini ja annettiin minulle mahdollisuus. Ja olen viihtynyt tässä tehtävässä todella hyvin”, Raakel sanoo.

Kiinteistöpalveluala sopii nuorille

Raakel on sitä mieltä, että kiinteistöpalveluala sopii hyvin myös nuorille. Alalla on paljon työtä tarjolla, ja se sopii hyvin kaikille, jotka ovat oma-aloitteisia ja valmiita tekemään töitä.

”Olen oppinut työssäni, miten tärkeää on tulla toimeen erilaisten ihmisen kanssa ja että ympärillä oleviin ihmisiin kannattaa tutustua. Coorin kautta olen oppinut myös palveluasenteen: vaikka en olisikaan varma, asenne kantaa tosi pitkälle”, Raakel summaa.

Kaikki {{category}}