Työntekijämme

"Meillä on hyvä tiimi, jossa halutaan auttaa ja tehdä yhteistyötä"

Merle Kürsa toimii siivouksen palveluohjaajana pääkaupunkiseudulla.

Merle Kursa

Siivouksen palveluohjaaja Merle Kürsan työhön kuuluu siivoaminen sekä siivouksen opastus ja seuranta. Hän kouluttaa, jos koneet, aineet tai välineet eivät ole siivoojille tuttuja, ja myös seuraa, että kaikki tulee tehtyä oikein. Merlen alueeseen kuuluu opiskelija-asuntoloita, ja siivousta tehdään yleisissä tiloissa, kuten pesutuvissa, saunoissa, kerhotiloissa ja rappukäytävissä. Tiimissä on Merlen lisäksi neljä siivoojaa ja esihenkilö sekä lisäksi kaksi kiinteistönhoitajaa ja kaksi talonmiestä. Keväällä kohteessa aloittaa lisäksi puutarhatiimi, ja onneksi silläkin osa-alueella löytyy osaamista jo omasta takaa.

Siivouksen lisäksi Merlen ja siivoojien työtehtäviin kuuluu myös kiinteistöhuollon tehtäviä, kuten käsilumitöitä ja hiekoitusta sekä syksyllä lehtien siivousta. Merle on aiemmin tehnyt töitä ainoastaan siivouksen parissa, ja kiinteistöhuollon tehtävät ovat uusi, mieluisa lisä työtehtävissä.

– Olen kiinnostunut oppimisesta, ja haluan oppia perustiedot kiinteistöhuollosta. Meillä on hyvä tiimi, ja oppi kulkee joka suuntaan, Merle kertoo.

Kulunut talvi on ollut etelässäkin erittäin luminen, ja kiinteistöhuollossa on riittänyt lumitöitä. Työnjako on sellainen, että kiinteistönhoitajat hoitavat koneella piha-alueet ja reitit, ja sen jälkeen tehdään käsin lumikolalla ja -lapiolla ovien edustat ja muut sellaiset paikat, joita koneella ei pysty tekemään. Myös hiekoitusta on tänä vuonna riittänyt.

– Asunnoissa asuvia opiskelijoita tapaan jatkuvasti, ja monet tulevat kiittämään esimerkiksi lumitöistä, Merle mainitsee.

Merle on työskennellyt Coorin palveluksessa reilu neljä kuukautta. Hän on aiemmin urallaan työskennellyt pitkään siivoojana ja yhteensä viisi vuotta siivouksen palveluohjaajana.

Parasta työssä on Merlen mukaan vaihtelevuus: ei tarvitse mennä joka päivä samaan paikkaan ja tehdä samaa asiaa, vaan jokainen päivä tuo jotain uutta tullessaan.

Merle pitää Coorin suhtautumisesta työntekijöihin. Kun työntekijöihin suhtaudutaan arvostavasti yrityksen johdossa, se heijastuu myös kaikkien muiden suhtautumiseen. Myös oman tiimin yhteistyöhenkisyys saa Merleltä kehuja.

– Kun viikonloppuna on satanut lunta ja esihenkilö pyytää tulemaan viikonlopputöihin, kaikki haluavat auttaa ja tulevat mahdollisuuksien mukaan.

Vapaa-aikana Merle rentoutuu siivoamalla ja laittamalla hyvää ruokaa. Kun siivoaa töissä, ei arkisin halua enää kotona siivota, mutta kun siivoaa viikonloppuna hyvin, se riittää. Siivousalan koulutuksen ja siivoustyön myötä Merle tuntee vinkit ja menetelmät, jotka helpottavat myös kotisiivousta. Hän antaa hyvän vinkin ovien puhtaanapitoon:

– Jos valkoiset väliovet eivät kotona ole enää valkoiset, niitä ei kannata lähteä pyyhkimään liinalla, vaan tasomoppi on siihen parempi väline, Merle vinkkaa.

Kaikki {{category}}