Työntekijämme

"Palomiehen työ on jatkuvaa riskien arviointia"

Palokuntatyö on kiehtonut Ristoa ja Verneriä lapsesta asti.

Palokuntatyö on kiehtonut Coorin palomiehiä Ristoa ja Verneriä lapsesta asti.

Palomestari Risto ja palomies Verneri työskentelevät Karhulan teollisuuspalokunnassa. Työhön kuuluu tulipalo- ja pelastustehtävien lisäksi palontorjuntaan liittyvän kaluston tarkistusta, yleiseen turvallisuuteen liittyviä tehtäviä, kuten turvallisuuskävelyjä, turvallisuusjärjestelmien hoitoa ja ylläpitoa, turvallisuuskonsultointia ja -koulutusta, poistumisharjoitusten ja muiden lakisääteisten tapahtumien koordinointia sekä tarvittaessa vartijatehtäviä.

Työ palokunnassa oli Riston ja Vernerin haave jo lapsena, ja Risto oli seitsemänvuotias, kun hän aloitti vapaapalokunnan toiminnassa. Ura Coorissa alkoi vuonna 2009, ja teollisuuspalokunnassa hän on ollut vakituisesti vuodesta 2013 alkaen ja jo sitä ennen osa-aikaisena.

”Olen tekniikkaihminen ja pidän siitä, että tässä työssä on paljon kalustoa huollettavaksi”, Risto kertoo.

Verneri kertoo olleensa ”palokuntahullu” lapsesta asti, minkä hän arvelee johtuvan auttamishalusta ja kiehtovista koneista ja laitteista. Karhulan teollisuuspalokunnassa hän on ollut kolme vuotta.

Karhulan Teollisuuspuisto on palomiehille mukava työpaikka, jossa kaikki tuntevat kaikki ja historia on vahvasti läsnä. He arvostavat myös sitä, että yleinen turvallisuus ja turvallisuusparannukset otetaan tosissaan ja turvallisuushenkilöstöä kohtaan tunnetaan luottamusta.

Palomiesten työssä on paljon riskejä, mutta Risto ja Verneri sanovat, että työssä ei kuitenkaan koskaan pelota. Riskien arviointi on työssä jatkuvaa, ja kun pitää pään kylmänä, ei ikinä joudu tilanteisiin, joissa pelottaa.

Ammattilaisen paloturvallisuusvinkit

”Osta sammutuspeite ja kiinnitä se seinään. Tarkista myös, että palovaroitin toimii”, Risto ja Verneri opastavat.

Kaikki {{category}}