Asiakkaamme

"Arvostamme helpoutta ja sitä, että meillä itsellä ei tarvitse olla syvää osaamista jokaisella osa-alueella"

Kotkan Karhulassa sijaitsee sveitsiläisen Sulzer-konsernin pumppujen valmistus- ja tuotekehitysyksikkö. Kumppaneiltaan Sulzer edellyttää asiantuntijuutta ja kykyä kehittyä.

Jukka Tani

Karhulan teollisuuspuisto on yhtäjaksoisesti 130 vuotta toiminut elinvoimainen ruukki Kotkan Karhulassa. Teollisuuspuistossa toimii tällä hetkellä noin 60 yritystä, ja työntekijöitä on yhteensä parisen tuhatta. Yksi teollisuuspuistossa toimivista yrityksistä on sveitsiläinen teknologiakonserni Sulzer, joka valmistaa pumppuja, sekoittimia ja suurnopeuskompressoreita prosessiteollisuuden tarpeisiin. Karhulan pumppujen tuotanto ja tuotekehitys on Sulzerin keskeisiä kivijalkoja. Yhteensä Karhulassa ja muissa Suomen toimipisteissä työskentelee noin 470 sulzerilaista.

”Suomessa meillä on vahva asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa palveluita koko konsernin tarpeisiin. Uskomme huomiseen on vahva: olemme paraikaa tekemässä mittavaa investointia Karhulan teollisuuspuistoon, jonne on rakenteilla moderni logistiikkakeskus ja uusi tuotantolinja", kertoo Sulzer Suomen toimitusjohtaja Jukka Tani.  

Sulzer haluaa keskittyä ydinliiketoimintaansa 

Coorin ja Sulzerin yhteinen historia juontaa juurensa vuoteen 2007, jolloin Coor osti Ahlstöm Karhulan palvelut. Coor tuottaa Sulzerille käyttäjäpalveluita, kuten siivous- ja aulapalveluita, turvallisuuspalveluita kuten tehdaspalokunnan ja vartioinnin, sekä laajan kirjon teknisiä palveluita, esimerkiksi LVI-, sähkö- ja rakentamisen palveluita.  

”Strategiamme on keskittyä ydinliiketoimintaamme ja ostaa muut palvelut alan ammattilaisilta. Arvostamme helpoutta ja sitä, että meillä itsellä ei tarvitse olla syvää osaamista jokaisella osa-alueella. Esimerkiksi Coorin yrityspalokunta on Sulzerille iso ja merkittävä asia. Arvostamme ongelmien ennaltaehkäisyyn tehtävää työtä, kuten koulutuksia ja opastuksia, ja tietoa siitä, että apu on lähellä, jos jotain sattuu”, Jukka Tani sanoo.  

Tällä hetkellä Karhulassa on käynnissä palveluiden digitalisointi, joka tulee muuan muassa helpottamaan palveluiden seurantaa sekä parantamaan raportointia ja viestintää.  

”Meille on tärkeää toimia sellaisten kumppanien kanssa, jotka pystyvät kehittymään. Näemme, että jatkuva parantaminen on avain menestykseen muuttuvassa maailmassa”, Jukka Tani summaa.