Lataa ilmainen opas

Hyödynnä maksuttomat opit ja lataa tältä sivulta kiinteistöpalveluliiketoimintaa käsittelevät oppaamme.

Tulevaisuuden työympäristöt - FM Buyer Executive 4 kuva

Tulevaisuuden työympäristöt 2023

Uusimman tutkimuksemme mukaan kolmannes työntekijöistä ilmoittaa olevansa valmis vaihtamaan työnantajaa, ellei työympäristöä paranneta ja lähes puolet kaipaa enemmän tiloja keskittymistä vaativaan työhön. Uusi raporttimme tarjoaa tutkimustietoa, havaintoja ja ideoita tulevaisuuden työympäristöjen kehittäjälle.

Sitoutuneita toimistotyöntekijöitä - Coor

Tulevaisuuden työympäristöt 2022

Tulevaisuudessa työnantajien on panostettava houkutteleviin toimistotiloihin, jotka vastaavat työntekijöiden tarpeita. Kolme viidestä yrityksestä suunnitteleekin parhaillaan rakennemuutoksia uusien vaatimusten mukaisesti. Tämä käy ilmi Coorin teettämästä kyselystä, johon osallistui 1 300 pohjoismaista päättäjää ja työntekijää. Tutustu keväällä 2022 julkaistuun Join the Workplace Revolution -raporttiimme.

Tulevaisuuden työpaikka - Coor

Tulevaisuuden työpaikka

Kuinka paljon työskentelemme etänä "uudessa normaalissa"? Kuinka toimistoja kehitetään? On selvää, että tulevaisuuden työelämä vaatii joustavia ratkaisuja. Coorin työympäristöstrategioihin keskittynyt asianatuntijayksikkö Coor Advisory halusi tietää lisää, ja siksi teetimme kyselyn yli 500 Pohjoismaissa toimivalle yritykselle. Toivomme, että tämä opas antaa sinulle vinkkejä ja tukea yrityksesi matkalle kohti tulevaisuuden työpaikkaa. Innostavia lukuhetkiä!

Guide on Smart buildings of the future | Coor

Älykkäät rakennukset

Millainen merkitys rakennuksella voi olla henkilöstön terveydelle ja sille, millaisia ekotekoja työpaikalla tehdään? Tulevaisuuden älykkäät rakennukset pitävät huolta sekä ihmisestä että ympäristöstä. Smart Buildings -käsitteellä viitataan yleensä uusiin rakennuksiin, uuteen tekniikkaan ja ennen kaikkea rakennusautomaatioon. Sillä tarkoitetaan talotekniikan – kuten ilmastoinnin, valaistuksen ja turvallisuusjärjestelmien – automaattista hallintaa ja ohjausta. Älykäs rakennus voi kuitenkin olla myös paljon muuta, ja lähtökohtana ovat aina käyttäjien tarpeet. Päähuomio on saavutettavuudessa, toimivuudessa ja turvallisuudessa. Muita tärkeitä asioita ovat miellyttävä käyttökokemus, terveellinen sisäilma ja uudet palvelut, jotka luovat lisäarvoa henkilöstölle ja käyttäjille.

Guide on partnership model creates value for the customer and the supplier | Coor

Uusi kumppanuusmalli luo arvoa asiakkaalle ja toimittajalle

Suhdepohjaiset liiketoimintamallit saavat yhä enemmän jalansijaa kiinteistöpalvelualalla. Yhä useampi toimija on joutunut toteamaan, että kiinteistöpalveluita on vaikea tuottaa innovatiivisesti tavalla, joka näkyy kilpailuetuna ydintoiminnassa. Vaikeudet voivat johtua siitä, että palveluhankinnoissa keskitytään hintojen polkemiseen ja mikrojohtamiseen. Nyt onkin alettu kaivata tulospohjaista liiketoimintamallia, jossa tarkkaan pohjustettu yhteistyö kannustaa asiakasta ja toimittajaa tavoittelemaan yhteistä etua. Vestedin tavoitteena on tuottaa asiakkaalle säästöjä ja liikevaihtoa kasvattavia innovaatioita. Toimittajalle taas on luvassa parempaa kannattavuutta.