"Kun joskus puhumme työasioista, aihe liittyy yleensä kiinteistötekniikkaan"

Jouko ja Teemu Vilenius ovat paitsi työkavereita myös isä ja poika.

Coorissa työskentelevät Jouko ja Teemu Vilenius ovat paitsi työkavereita myös isä ja poika.

Jouko ja Teemu Vilenius ovat paitsi työkavereita myös isä ja poika. Omassa työssään molemmat arvostavat erilaisia mahdollisuuksia: mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön ja mahdollisuuksia edetä uralla.

Joukolla on kokemusta erilaisista kiinteistöhuollon tehtävistä jo yli 30 vuoden ajalta. Työt Coorissa hän aloitti yhdeksän vuotta sitten, ja hän on koko Coor-uransa ajan  työskennellyt samassa asiakkuudessa. Ylläpitopäällikkönä Jouko on vastuussa kiinteistön päivittäisestä toiminnasta ja siitä, että kaikki toimii. Oman mausteensa tehtävään tuo se, että kiinteistön toinen pää on valmistunut kaksi vuotta sitten ja toinen pää on peräisin 1800-luvulta. Neliöitä kiinteistössä on 135 000 ja tiimissä on kolme kiinteistönhoitajaa.

– Parasta työssä on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Meillä on hyvä tiimi ja hyvä asiakas, Jouko kertoo.

Teemu on koulutukseltaan datanomi, mutta päätyi kiinteistöpalvelualalle sattumien kautta, ja on täydentänyt osaamistaan muun muassa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnolla. Hän on vaiheikkaalla urallaan kiinteistöpalvelualalla ehtinyt tehdä muun muassa aulapalveluhenkilön, järjestelmäasiantuntijan, huoltokirjakoordinaattorin, energia-asiantuntijan, työnjohtajan ja palvelupäällikön töitä. Coorissa on vierähtänyt reilu seitsemän vuotta, ja väliin mahtuu kolme vuotta myös pöydän toisella puolella, kiinteistönomistajan leivissä. Takaisin Cooriin oli kuitenkin kotoisa palata, ja tällä hetkellä Teemu on asiakkuuspäällikkönä valtakunnallisessa kiinteistöpalveluasiakkuudessa.

– Arvostan Cooria siitä, että olen päässyt kasvamaan ja saanut koko ajan oppia lisää teknisestä puolesta ja johtamisesta. Aina on löytynyt uusia mahdollisuuksia. Minulla on sellainen olo, että minua arvostetaan, Teemu sanoo.

Jouko ja Teemu pitävät molemmat sitä, että organisaatiorakenne on matala ja tarjotaan mahdollisuuksia edetä uralla. Työntekijöillä on todellinen mahdollisuus päästä itse vaikuttamaan työympäristöön, kun omat ehdotukset otetaan vastaan parannusehdotuksina ja ne pannaan täytäntöön.

Oman pojan / isän kanssa samassa työpaikassa oleminen ei Joukosta eikä Teemusta ole kovin kummallista. He työskentelevät eri asiakkuuksissa eivätkä yleensä ole työpäivän aikana samassa paikassa. Tarvittaessa kuitenkin saa aina läheltä mielipiteen tai tukea.

– Kun joskus keskustelemme työasioista, aihe liittyy yleensä kiinteistötekniikkaan, Jouko ja Teemu toteavat.

Vapaa-aikana keskustelunaiheet ovat yleensä kuitenkin muita kuin kiinteistötekniikkaan liittyviä, kuten Teemun kolmevuotias poika tai yhteinen kalastusharrastus. He kuuluvat molemmat eräseura Saamattomiin, joka on saanut nimensä siitä, että joka vuosi Lappiin tehtäviltä kalareissuilta ei aina ole saatu kovin runsaita saaliita.

Isänpäivänä Jouko ja Teemu tapaavat jälleen, kun Teemun perhe perinteisesti suuntaa kahvittelemaan mummille ja papalle.