Työntekijämme

"Kiinteistönhoitajan työssä tarvitaan ratkaisukykyä"

Katja Malin toimii kiinteistönhoitajana Kuopion alueella palvelutalo-, terveyskeskus- ja yrityskohteissa.

Katja Malin toimii kiinteistönhoitajana Kuopion alueella palvelutalo-, terveyskeskus- ja yrityskohteissa. Työhön kuuluu ulkoalueiden hoitoa, kuten hiekoituksia, lumenpoistoa, trimmeröintiä ja kasvillisuuden siistimistä, sekä sisätiloissa pienkorjauksia, kuten hanojen ja sälekaihtimien korjauksia sekä pistorasioiden asennusta – Katjan mukaan kaikkea, mitä poralla ja ruuvimeisselillä pystyy tekemään. Lisäksi testataan paloilmaisinlaitteita ja luetaan mittareita energiankulutuksen seurantaa varten.

Katja työskenteli uransa alussa 15 vuotta matkapuhelinten valmistuksessa ja siirtyi sen jälkeen maanrakennuskoneen kuljettajaksi. Vuodesta 2015 asti hän on työskennellyt kiinteistönhoitajana, ja hän on opiskellut myös alan koulutuksen. Parasta työssä on vaihtelevuus.

– Vaikka kuvittelee suunnittelevansa päivän kulun, se ei yleensä mene yhtään suunnitelmien mukaisesti. Toimin 13 kilometrin säteellä Kuopion keskustasta, ja koko ajan riittää tehtävää ja korjattavaa, Katja kertoo.

Katjan suunnitelmissa on jatkaa alan koulutusta ja suorittaa kiinteistönhoitajan ammattitutkinto, joka antaa valmiudet myös esihenkilönä toimimiseen. Työssä riittää haasteita, ja ongelmat edellyttävät ratkaisukykyä.

Katja on päivittäin asiakkaiden kanssa tekemisissä, ja saa suoraa palautetta – niin hyvää kuin huonoakin. Erittäin luminen talvi on tuonut lisähaasteita, kun lunta on satanut melkein joka toinen päivä marraskuusta lähtien. Lumestakin on kuitenkin selvitty.

Kiinteistöhuolto on miehinen ala, mutta Katja sanoo, että rempseällä asenteella naisetkin pärjäävät alalla hyvin.

– Arvostus naisia kohtaan on noussut viime vuosina, eikä enää aiheuta niin paljon ihmetystä, kun kiinteistönhoitajaa kutsuttaessa paikalle tuleekin miehen sijaan nainen.

Kaikki {{category}}