Työntekijämme

"Alalla on paikka niin teknisesti orientoituneille kuin ulkotöissä viihtyvillekin"

Tero Eklund toimii kiinteistöhuollon palveluesihenkilönä.

Palveluesihenkilö Tero Eklund sai kipinän kiinteistöhuoltoon jo lapsena. Sekä Teron isä että isoisä olivat talonmiehiä, ja veri veti hänet alan töihin jo pikkupoikana. Lapsena Tero autteli talonmiehenä toiminutta isäänsä leikkaamalla nurmikkoa. Vuosien karttuessa Tero alkoi tehdä talonmiehenä lumipäivystyksiä, hälytyksiä sekä avainpäivystyksiä.  

Hetken Tero yritti pyristellä verenperintöään vastaan ja opiskeli ilmastointiasentajaksi. Valmistumisen kynnyksellä Suomi vajosi kuitenkin syvälle 90-luvun lamaan, ja Tero hakeutui takaisin kiinteistöhuollon pariin. Tämän jälkeen ala onkin vienyt mennessään, ja niitä talonmiehenkin töitä on tullut kokeiltua.  

"Paikallaan pysyminen ei kuitenkaan ollut minua varten", Tero kertoo talonmiehen töistä 

Asiantuntevaa otetta arvostettiin Coorissa 

Työuralle on mahtunut eri vuosikymmeninä pienempää ja isompaa työnantajaa. Coorille Tero tuli alkuun teknisen kiinteistönhoitajan tehtävään vuonna 2015.  

Jokaisen coorilaisen kanssa käydään vuosittain kehityskeskustelu, ja näin myös Teron kanssa.  

"Pyysin ensimmäisessä kehityskeskustelussa lisävastuuta, ja sen aikainen esihenkilöni antoikin sitä minulle heti päivystysringin vetäjänä. Tämä opetti uudenlaista vastuunkantoa ja antoi erilaista näkökulmaa asioihin", Tero kertoo 

Hyvän työnjäljen ja asiantuntemuksen kautta Tero alkoi saada epävirallisen palveluohjaajan aseman työyhteisössä, jolloin tehtävänimikettä päivitettiin. 

"Osaamiseni jakaminen ja muiden ohjeistaminen on minulle mieluista. Tällä alalla parhaimpia puolia on, että voimme hyödyntää toistemme erilaista osaamista. Tiimissä opimme omat sekä toistemme heikkoudet ja vahvuudet", Tero kertoo tiimityöskentelystä 

Millaisia ihmisiä tällä monipuolisella alalla Teron mielestä sitten tarvitaan? 

"Tälle alalle sopii sosiaalinen henkilö. Pitkälle pääsee, kun tulee juttuun niin työkavereiden kuin asiakkaiden kanssa. Alalla on paikka niin hyvin teknisesti orientoituneille kuin ulkotöissä viihtyvillekin."  

Coorin kanssa kaikki toimii 

Kiinteistöt sisältävät nykyään paljon erilaista tekniikkaa, ja tämä on ollut myös isoimpia muutoksia Teron uran aikana. Talojen energiakulutusta pystytään seuraamaan ja optimoimaan tarkasti.  

"Kiinteistönhoitaja on oikeastaan onnistunut silloin, kun hän on tehnyt itsestään näkymättömän; kun kaikki on kunnossa eikä mistään tarvitse ilmoittaa erikseen", Tero kertoo. 

Coorin matala hierarkia ja urakehitys ovat pitäneet Teron talossa jo kohta kymmenen vuotta. Palveluesihenkilönäkin työvuosia on jo useita.  

"Tekniikka on tuonut lähemmäksi myös maantieteellisesti toisella puolella Suomea työskenteleviä työkavereita. On mukava jakaa kokemuksia säännöllisesti etätapaamisissa muiden kiinteistöhuollon kollegoiden kanssa", Tero toteaa. 

Kaikki {{category}}