Aula- ja toimistopalvelut

Puhutaan hetki kahvista

Niin keskeinen, mutta silti niin haukuttu. Kahvia kohtaan tuntemallamme vihalla ja rakkaudella voi olla psykologinen selitys.

Kahvin laatu työpaikalla vaikuttaa jopa työhyvinvointiin

Pohjoismaalaiset juovat eniten kahvia maailmassa. Listaykkösenä on Suomi, jossa kahvipapuja kuluu 10 kiloa henkeä kohti vuodessa. Ei siis ihme, että työpöydälle kerääntyy päivän aikana kuppi poikineen!  

Riippuvuudestamme huolimatta työpaikan kahviautomaatti on ainainen tyytymättömyyden lähde. Psykologi Oskar Henriksonin mukaan kyse ei silti välttämättä ole itse kahvista, vaan ihminen valittaa saadakseen paremman kontaktin kollegoihinsa ja heidän myötätuntonsa. Koska kahviautomaatti on kohtaamispaikka, siitä tulee helppo uhri. Ja mielipiteitä riittää: kahvi on liian vahvaa, kitkerää tai laihaa, ja kone on turhan hidas tai vaikeakäyttöinen. 

Mikä siis ratkaisuksi? Ehkä sellainen löytyy suomalaisesta Kaffa Roastery -kahvipaahtimosta, jossa ollaan sitä mieltä, että kahvi pitäisi keittää yhdessä myös työpaikalla. 
– Me suomalaiset juomme eniten kahvia maailmassa, mutta sen laatu on usein surkea. Tähän haluamme muutoksen, sanoo Kaffa Roasteryn perustaja Svante Hampf. 
– Kun tarjolla on parempaa kahvia, ehkä toimiston kahvinurkkauksestakin tulee paikka, jossa syntyy uusia ideoita ja joka antaa aiheen spontaaneihin kohtaamisiin, Hampf selventää. 

Kaffa Roastery asettaa tiukkoja vaatimuksia kahvin tuotannolle ja käsittelylle. Yrityksellä on muun muassa niin sanottu Kaffa Handshake -sopimus, joka solmitaan kaikkien toimittajien kanssa ja johon sisältyy säännöllisiä tapaamisia kaikkien kahvintuottajien kanssa. Näin taataan kahvin vastuullisuus eli se, että viljelmillä otetaan huomioon sekä luonto että työntekijät. Kaffa Roastery ei ole yksin, sillä markkinoilla näkee yhä enemmän paikallisia pienpaahtimoita. Nykypäivän kahvinjuojat vaativat tuotannolta vastuullisuutta, joten menestyminen edellyttää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä suhteessa kuluttajiin. 

Kahviasiantuntijan kolme parasta vinkkiä, joilla saa oikein hyvää toimistokahvia:
 

  1. Ostakaa kahvimylly ja jauhakaa kahvi itse. Saatavilla on myös espressokoneita ja kahvinkeittimiä, jotka jauhavat kahvin automaattisesti ja valmistavat kupin kerrallaan.  
  2. Puhdistakaa kahvinkeitin säännöllisesti. Kahvin maku paranee, ja koneen käyttöikä pitenee.
  3. Kahvinautintoon vaikuttavat myös tunteet! Panostakaa siis kahvinurkkauksen sisustukseen. Mitä jos vaihtaisitte kahvin yksittäiseltä tilalta tuleviin single estate -papuihin ja laittaisitte seinälle kyseisen tilan kuvan. 

 

Coorin juoma-automaattiratkaisut palvelevat erilaisia tarpeita niin isoissa kuin pienissäkin toimistoissa ja toimitiloissa. Kahviautomaateista löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Tutustu kaikkiin palveluihimme tästä.